hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üreticinin dolu zararı Denizli Büyükşehir Belediyesi desteği ile önlenecek

    Üreticinin dolu zararı Denizli Büyükşehir Belediyesi desteği ile önlenecek
    expand

    Üreticinin dolu zararı Denizli Büyükşehir Belediyesi desteği ile önlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, dolu yağışında bağ alanları zarar gören Çal ilçesinde tespit edilen 240 çiftçiye zirai ilaç desteğinde bulunuyor. Zirai ilaç desteği ile bağlarda doludan dolayı meyvelerde meydana gelen yaralanmalardan kaynaklı hastalıkların oluşumu ve gelecek sezonlarında yaşanabilecek ürün kaybı önlenecek.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin dolu yağışında bağ alanları zarar gören üreticiler için hazırladığı destek projesi geçen haftalarda etkili olan dolu yağışının ardından başladı. Dolu yağışı ile birlikte Çal ilçesinde bulunan bağ alanlarında hasar meydana geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün zarar gören bölgelerde yaptığı incelemede 240 üreticinin bağ alanlarında dolu zararı meydana geldiği tespit edildi. Bağ alanlarında doludan dolayı meyvelerde meydana gelen yaralanmaların bakteriyel ve fungal hastalık etmenlerinin giriş kapısı olacağı belirtildi. Söz konusu hastalıkları önleyerek, meyve yaralarının kapanmasını sağlamak ve sonraki üretim sezonlarında da verimin düşmesine engel olmak amacıyla ilaçlama yapılması gerektiği ifade edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi üreticinin zararını engelleyerek veriminin artmasına destek olmak için söz konusu dolu yağışından zarar gören çiftçilere zirai ilaç desteğinde bulunmaya başladı.

    'ÜRÜN VERİMİNİN DÜŞMESİ ENGELLENECEK'
    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin farklı bölgelerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışından dolayı zarar gören tüm üreticilere ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Doluda bağ alanları zarar gören çiftçilerin hasarını en aza indirgemek için hemen bir çalışma başlattıklarını anlatan Zolan, "Bu ilaç desteğimiz ile üreticimizin zararlarını an aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bu destek ile gelecek yıllarda da ürün veriminin düşmesi engellenecek. Çiftçimizin, üreticimizin neye ihtiyacı varsa onu karşılamak için gayret gösteriyoruz. Yeter ki üreticilerimiz mutlu olsun, dilediği gibi üretsin biz tüm imkanlarımızla onların yanındayız" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow