hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Solingen'den Bağlar'a kardeşlik köprüsü

    Solingenden Bağlara kardeşlik köprüsü
    expand

    Solingen'den Bağlar'a kardeşlik köprüsü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR, (DHA)- AVRUPA'daki Türklerin çatı kuruluşu olan Avrupa Türk Demokratları Birliği (UID) Almanya Solingen Şubesi Başkanı Cemal Ayıboğan ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret etti. Bağlar’ı 3 yılda Türkiye’de ve Avrupa’da hizmetlerle konuşulan bir bölge haline getirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Beyoğlu,”Hep beraber nice güzel hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

    Avrupa’daki Türklerin etkin kuruluşu olan Avrupa Türk Demokratları Birliği (UID) Almanya Şube Başkanı Cemal Ayıboğan ve beraberindeki heyet Diyarbakır'a geldi. AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret eden heyet, ilçeye yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı. “Ren’den Dicle’ye ve Bağlar’a Kardeşlik Köprüsü” parolasıyla hayata geçirilecek projeler için iki taraf arasında komisyon kurularak görüşmeler yapıldı.

    'BAĞLAR'IN BİRER ELÇİSİ OLACAĞIZ'

    Bağlar’daki değişimi ilgiyle takip ettiklerini belirten UID Almanya Solingen Şube Başkanı Ayıboğan, "Ren Nehri’nden Dicle Nehri’ne ve Bağlar’a kardeşlik köprüsü kurmak istiyoruz. Bu amaçla çalışmalar yapıyoruz. Son iki yılda Bağlar halkına yönelik destek çalışmalarımız oldu. Bağlar’daki değişimi kendi gözlerimizle gördük. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Yurt dışındaki insanların buralara gelerek buradaki güzellikleri görmesini istiyoruz. Bizimle beraber gelen arkadaşlar artık Bağlar’ın birer elçisi olacak. Sizlerle beraber güzel projeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

    'TERÖR BELASINDAN ARINDIK'
    Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ”Diyarbakırımızda bugün huzur var. Halkımız devletini, milletini ve bayrağını seven bir halktır.  Terör belasından arındık. Terör belasını bertaraf ettik. Bağlar hizmetlerle konuşulur hale geldi” dedi.  Yapılan çalışmalarla 250 bin metre kare yeni yeşil alanı ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Beyoğlu, "Karacadağ’ımızdan çıkan bazalt taşını asfalta dönüştürüp ilçemizde yolu olmayan yer bırakmadık. Sosyal belediyecilikte tarih yazıyoruz. Gönlümüzü, kapımızı ve imkanlarımızı sonuna kadar halkımıza açık tutuyoruz. Gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliğinde bir fark oluştu. Daha önce olumsuzluklarla gündeme gelen Bağlar’ı halkımızın teveccühü ve sağduyusu ile uluslararası arenada güzelliklerle konuşulan bir yer haline getirdik" dedi konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow