hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağlar'da 'kuş cenneti' temalı botanik park kuruluyor

    Bağlarda kuş cenneti temalı botanik park kuruluyor
    expand

    Bağlar'da 'kuş cenneti' temalı botanik park kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi, 'kuş ceneti' temalı çok amaçlı, kültürel özellikli, botanik ve doğal iki modern parkın yapımı için çalışma başlattı.
    Bağlar Belediyesi tarafından ilçenin çehresini değiştirecek çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Yenihal bölgesinde içinde Kürt İslam alimi ve bilim insanı Ahmed-i Hani'nin isminin verileceği kütüphane, yürüyüş, gezinti ve dinlenme alanları bulunan park ve birçok kuş türünün yer alacağı 'kuş cenneti' temalı botanik parkın yapımı için çalışma başlatıldı.
    Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçenin modern yüzü olacak iki projenin yapımına  ilgili kurumlardan onay aldıktan sonra bu yıl içinde başlamayı planladıklarını söyledi. Başkan Beyoğlu, "Projelerimiz ve projelerimizi hayata geçireceğimiz alanlar hazır. İlgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Onay almamız halinde hemen başlayacağız. Bu iki park hem kentin yeni yüzü olacak, hem vatandaşlarımızın yeni nefes alanları olacak. Kütüphane, oyun salonları, engellilere yönelik alanlar, kuş cenneti ve hayvan bölümleri nedeniyle de vatandaşlarımıza huzurlu bir yaşam imkanı sunacak. Bağlarımıza hizmetin en güzeli yakışır" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow