hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da hükümlü ve tutuklular için mesleki eğitim merkezi açıldı

    Diyarbakırda hükümlü ve tutuklular için mesleki eğitim merkezi açıldı
    expand

    Diyarbakır'da hükümlü ve tutuklular için mesleki eğitim merkezi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selim KAYA- Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri amacıyla 4 derslikli, 60 öğrenci kapasiteli mesleki eğitim merkezi, törenle hizmete açıldı.
    Diyarbakır'da Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu’nun katıldığı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de telekonferansla bağlandığı törenle, Ceza İnfaz Kurumu içinde hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla 'Adalet Mesleki Eğitim Merkezi' açıldı. 38 hükümlünün kayıt yaptırdığı 4 derslikli ve 60 öğrenci kapasiteli merkezde 'mobilya ve iç mekan tasarımı', 'kimya teknolojisi', 'yiyecek içecek hizmetleri' ile 'giyim ve moda tasarımı' alanlarında eğitim verilecek.
    Vali Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, "Merkezimizin hem ilimize, hem ülkemize, hem insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow