hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır’da 'Ümmet iftarı'

    Diyarbakır’da Ümmet iftarı
    expand

    Diyarbakır’da 'Ümmet iftarı'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH), Diyarbakır’da Hazreti Süleyman Cami önündeki açık alanda 750 kişiye ‘Ümmet İftarı’ düzenlendi.

    Merkez Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camii’nde, İHH tarafından iftar programı düzenlendi. Hazreti Süleyman Cami önündeki parkta yere serilen sofralarda iftar açıldı. Yaklaşık 750 kişinin iftar açtığı yer sofrasında Diyarbakırlılar, iftarlarını bir hurmayla bile açamayan Müslümanların hallerinden anlamak adına iftarlarını su, hurma, çorba ve simit ile açtı. İftar öncesinde de şehitler için dualar edildi.
    Genç İHH Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Hamza Özer, programa katılanlara teşekkür ederek, “Ramazan ayının bu son günlerinde ümmeti mazlumlarının oruçlarını açamayan ve sadece bir hurma ile açan mazlumların hallerinden anlamak adına, Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlemiş olduğumuz ümmet iftarı programı icra ettik. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Doğu Türkistan’da Müslümanlar oruç tutamamakta, oruç tutmaları yasaklanmaktadır, oruç tutanlara zorla su içirilmektedir ve bu insanlar iftarlarını yapamamaktadır. Bizler de her akşam iftarlarımızı gayet güzel yapıyoruz. Bu sebeple oruç tutamayan, bu oruçlarını bir hurma ile açabilen, bu hurmadan fazlasını bulamayan Müslümanların hallerinden anlamak adına bu programı organize ettik. Elhamdülillah halkımız da teveccüh etti, katıldı" diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow