hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergani'de Yasin Börü'nün ismi parka verildi

    Erganide Yasin Börünün ismi parka verildi
    expand

    Ergani'de Yasin Börü'nün ismi parka verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERGANİ(Diyarbakır),(DHA)- DİYARBAKIR’ın Ergani ilçesinde atıl durumdaki 8 bin metrekarelik alan belediye tarafından macera parkına dönüştürüldü. Parka 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve 'Kobani olayları' olarak bilinen terör eylemlerinde öldürülen Yasin Börü’nün adı verildi. 
    Sanayi Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki 8 bin metrekarelik alan belediye tarafından çocuk oyun grupları, macera parkurları, spor aletleri, banklar, dinlenme alanları ve yürüyüş yolları ile değerlendirildi. Parka 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve 'Kobani olayları' olarak bilinen terör eylemlerinde öldürülen Yasin Börü’nün adı verildi. ‘Şehit Yasin Börü Macera Parkı’nın açılış törenine Kaymakam ve Belediye Başken Vekili Ahmet Karaaslan ile Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış sonrası parkta eğlenen çocuklar Kaymakam Karaaslan’a teşekkür etti. Kaymakam Karaaslan burada yaptığı konuşmada, “İlçemize yeni bir soluk getirecek olan Şehit Yasin Börü Macera Parkı hayırlı uğurlu olsun. Üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin kanıdır. Şehit kanı ile sulanan aziz vatanımızı bizlere emanet eden şehitlerimize minnettarız” dedi.
    Kaymakam Karaaslan, “Ergani’mizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaya, hizmetinize sunduğumuz vizyoner projelerimize şehitlerimizin adını vererek onların isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Şehit Yasin Börü kardeşimizin babası Fikri amcamız da açılış törenimize teşrif ederek bizleri onurlandırmıştır. Kendisine hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu. 
    Kaymakam Karaaslan, söz konusu park projesinin gençlerin ve çocukların verimli vakit geçirebilmeleri açısından büyük bir önem arz ettiğini kaydetti. Faydalı projeler üretmek adına çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini ifade eden Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin kanıdır. Şehit kanı ile sulanan aziz vatanımızı bizlere emanet eden şehitlerimize minnettarız. Bir Kurban Bayramı günü hayır için kurban eti dağıtmak niyetiyle sokağa çıkan Yasin Börü kardeşimiz alçakça ve haince bir saldırı ile şehit edilmişti. Bugün de Ergani’de, Şehit Yasin Börü kardeşimizin adının yaşatılacağı macera parkını hizmete açıyoruz. Allah’ın izniyle, şehidimizin adı unutulmayacak, ebediyen yaşatılmaya devam edecektir.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow