hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergani'nin tarihi ve kültürü 6 kitapta toplandı

    Erganinin tarihi ve kültürü 6 kitapta toplandı
    expand

    Ergani'nin tarihi ve kültürü 6 kitapta toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERGANİ(Diyarbakır),(DHA)- DİYARBAKIR’ın Ergani ilçe Belediyesi'nin katkılarıyla “Geçmişten Günümüze Uluslararası Ergani Sempozyumu"nda elde edilen veriler, 6 ciltten oluşan kitapta toplandı.
    24-26 Kasım 2022’de Dicle Üniversitesi’nde akademisyenlerin katılımı ile düzenlenen “Geçmişten Günümüze Uluslararası Ergani Sempozyumu”ndaki veriler “Cumhuriyetin 100. Yılında Ergani/Çayönünden Osmanlı’ya Ergani, Cumhuriyetin 100. Yılında Ergani/Edebiyat-Dil, Ergani Maden Sancağı Nüfus Defterleri, Cumhuriyetin 100. Yılında Osmanlı’dan Cumhuriyete Ergani, Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyetten günümüze Ergani, Cumhuriyetin 100. Yılında Ergani/Din-Eğitim-Kültür” başlıkları altında 6 ciltten oluşan kitapta toplandı.
    Böylece Ergani Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesiyle yaptığı işbirliğiyle ilçenin tarihi ve kültürü en kapsamlı şekilde kayıt altına alındı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, “6 ciltten oluşan kitap setimizin Ergani’nin tarihinin korunması, tanınması ve tanıtılması adına faydalı bir kaynak olmasını dileriz” dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow