hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hani’deki Aynkaris şifalı su havuzu modern hale getiriliyor

    Hani’deki Aynkaris şifalı su havuzu modern hale getiriliyor
    expand

    Hani’deki Aynkaris şifalı su havuzu modern hale getiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR, (DHA)-DİYARBAKIR'ın Hani Belediyesi, ilçe merkezine iki kilometre mesafede bulunan ve her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Aynkaris şifalı su havuzunda çalışma başlattı. 
    AK Partili Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, 100 yılı aşkın bir süredir sarılık ve karaciğer hastalıklarına iyi geldiği için Diyarbakır, Bingöl, Elazığ, Muş, Batman ve Mardin gibi illerden her yıl binlerce kişinin ziyaret edip şifa aradığı Aynkaris Havuzu’nun modernizasyonu için hazırlanan onaylandı.

    Mevcut haliyle soyunma kabini olmayan ve yıllardır modernizasyonu yapılmadığı için metruk hale gelen havuz, yeni projeye göre baştan aşağı restore ediliyor. Projeye göre şifalı su kaynağına gelenler için kadın ve erkek soyunma kabini yapılacak, mevcut çeşme yenilenecek ve çevre peyzajı yapılarak, oturma bankları yapılacak.

    'İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE'

    Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, çalışmaları devam eden projenin yakın bir tarihte tamamlanacağını belirterek, “Sarılık ve karaciğer hastalıklarına iyi gelen Aynkaris şifalı suyumuzun yer aldığı havuzun modern hale getirilmesi projemiz hayata geçiyor. Ekiplerimiz, bölgeden binlerce ziyaretçi alan tarihi değerimizi modernize etmek için çalışmalara başladı. İlçemiz için önemli bir proje. Geçmişten bugüne yenilenemeyen bu önemli projemizin hayata geçmesinde büyük emeği olan Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na ve Kaymakamımız Sayın Abdullah Yüksel’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu’na 3 ay önce sunulan proje, onay olarak çalışmalarına hızla başlandı. 

    FOTOĞRAF


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow