hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayapınar Belediyesi'ne ‘TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ verildi

    Kayapınar Belediyesine ‘TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ verildi
    expand

    Kayapınar Belediyesi'ne ‘TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Kayapınar Belediyesi’nin almaya hak kazandığı "TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi" Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç’a verildi. TSE Başkanı Prof. Dr. Şahin, yeşil ve yaşanabilir alanı sahip olduğu tüm değerleri koruyarak gelecek nesillere bırakmanın kolay bir iş olmadığını söyledi.

    Kayapınar Belediyesinin almaya hak kazandığı "TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi" için belediyenin meclis toplantı salonunda tören düzenlendi. Törene Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Belediye birim müdürleri katıldı. Törende konuşan TSE Başkanı Şahin, yeşil ve yaşanabilir alanı sahip olduğu tüm değerleri koruyarak gelecek nesillere bırakmanın kolay bir iş olmadığını söyledi. İnsanı, bilime, sanata ve spora duyarlı bir kent olmak için sosyal sorumluluk bilinciyle inşaa edilebilir olduğunu anlatan Şahin, temelde insana saygı olmadığı müddetçe hiçbir projenin elde edilmesi mümkün olmadığını bildirdi.  Şahin, “Sunduğu belediyecilik hizmeti kapsamında, hizmet kalitesini, farkındalığını, yeterliliğini arttırarak vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan, güler yüzlü, adil, şeffaf, tarafsız ve insan odaklı hizmet sunan Kayapınar Belediyesi'nin bu belgelendirme ile diğer belediyelerle arasındaki farkını daha da açacağına inanıyorum” dedi.

    ‘VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ’

    Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, rutin işlerin yanından sahada vatandaşların taleplerini yerine getirerek, eğitim ve kültür alanında faaliyetlere ağırlık verdiklerini aktardı. Gelecek nesillere yönelik çalışmalar yürüttüklerine belirten Koç, "Bir tarafından ise belediyeyi kurumsallaştırmaya çalışıyoruz. Sunduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken bu işin uzmanlarıyla çalışıyoruz. Amacımız vatandaşların işlerini kolaylaştırmak. TSE'den bu belgeyi aldıktan sonra çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek. Bu çalışmaları yenileyip geliştirmemiz gerekiyor. Bundan sonra TSE'nin diğer belgelerini almayı da düşünüyoruz” diye konuştu.

    Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Kayapınar Belediyesi'nin bölgenin gelişen ve öncü adımlarını atan belediyelerden birisi olduğunu kaydetti. Ajans olarak belediyenin kalite yönetim belgesi almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Maral, "Ajans olarak bugüne kadar bu belgeyi almaya hak kazanan 11 kurum ve kuruluşa destek verdik” dedi.

    Konuşmaların ardından Şahin, Koç'a "TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi"ni teslim etti.

    FOTOĞRAF

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow