hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silvan’da düzenlenecek 'Gastronomi Festivali'nin tanıtımı yapıldı

    Silvan’da düzenlenecek Gastronomi Festivalinin tanıtımı yapıldı
    expand

    Silvan’da düzenlenecek 'Gastronomi Festivali'nin tanıtımı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhsan YILMAZ/SİLVAN, (Diyarbakır), (DHA)- DİYARBAKIR’ın Silvan ilçesinde düzenlenecek ‘Gastronomi Festivali’nin tanıtımı yapıldı. 
    Silvan ilçesinde 1800 yılında inşa edilen tarihi Aliağa Konağı bahçesinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB), Silvan Kültür Sanat Derneği ve Silvanlılar Derneği'nin işbirliğiyle, bu yıl yapılması planlanan 'Silvan Gastronomi Festivali'nin tanıtımı yapıldı. Toplantıda yemekler, odun ateşinde pişirildi. Menüde süt danasından kavurma, ‘Kutlik’ denilen susamlı içli köfte ile ekmek, pekmez ve cevizden yapılan ‘cimilik’ tatlısı yer aldı. 
    Lansman toplantısında konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, bölgenin kültürel değerlerinin yanı sıra gastronomi ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Karacadağ pirincini bir dünya markası yapacaklarını belirten Kaya, “Bizler için çok çok önemli. İşte görüyorsunuz Silvan'a özgü lezzetlerin bir kısmının coğrafi işareti alındı. Silvan, İpekyolu’nun önemli merkezlerinden biridir. Bu yolu kullananlar buradaki gastronomiyi tatsın istiyoruz. Silvan binlerce yıllık tarihiyle bugüne maalesef yaşadığı olaylarla, ihmal ile şimdi göç veren ilçe konumuna geldi. Yeniden nasıl göç aldırabiliriz veya Silvanlı kardeşlerimiz burada yaşamlarını nasıl devam ettirebilirler düşüncesi içerisindeyiz” dedi.
    Silvan Kültür Sanat Derneği Başkanı Mehmet Aktarlı da, amaçlarının gastronomi kültürünü tanıtmak ve ilçe turizmine katkı sağlamak olduğunu söyledi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow