hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak hayvanları için '5 yıldızlı' barınak

    Sokak hayvanları için 5 yıldızlı barınak
    expand

    Sokak hayvanları için '5 yıldızlı' barınak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şeyhmus ÇAKAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi'nin 17 dönüm arazi üzerine inşa ettiği Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, can dostlara 5 yıldızlı otel konforu sunuyor. Sağlık Daire Başkanı Kasım Aydın, “Sokakta başıboş hayvanlara her türlü bakımın yapılacağı barınakta 3 modern ameliyathane bulunuyor” dedi.
    Büyükşehir Belediyesi'nce Elazığ kara yolu üzerinde yapılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, can dostlara sıcak yuva oldu. 17 dönümlük arazi üzerindeki bakım merkezinde tam donanımlı ameliyathane, geniş gezinme ve barınma alanlarıyla sokak hayvanlarına adeta otel konforunda hizmet sunuluyor.
    600 KÖPEK VE 150 KEDİ AYNI ANDA BARINACAK
    Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Kasım Aydın, bakım ve rehabilitasyon merkezini 17 dönümlük bir arazi üzerine inşa ettiklerini belirterek, “Ortalama 600 köpek, 150 kedi ve bunun dışında büyükbaş hayvanların sığabileceği bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi yaptık. Merkezde laboratuvar, her türlü ameliyat, kısırlaştırma, tedavi ve ameliyat sonrası bakım ve beslenmenin yapılacağı klinik hizmetleri bulunuyor. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verilmekte. Biz bunu daha üst seviyelere çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hayvan Koruma Kanuna istinaden bu işlemleri yapmaktayız. Bu kapsamda sadece sokak hayvanlarına hizmet vereceğiz. Bir seferde üç tane hayvanın kısırlaştırması yapılacak şekilde dizayn ettik. Bunun dışında röntgen ünitemiz, son model ultrason cihazlarımız ile yoğun bakım ünitelerimiz bulunacak.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow