hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akçakocalı balıkçılar, 'Vira bismillah' demeye hazırlanıyor

    Akçakocalı balıkçılar, Vira bismillah demeye hazırlanıyor
    expand

    Akçakocalı balıkçılar, 'Vira bismillah' demeye hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tugay BEKTAŞ/DÜZCE, (DHA)- TÜRKİYE'nin balık ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Karadeniz'de, Akçakocalı balıkçılar 1 Eylül'de başlayacak sezon için hazırlıklarını sürdürüyor.
    Yaklaşık 6 aylık aranın ardından yeni sezon hazırlıklarının devam ettiği bölgedeki balıkçı barınaklarında, denizin işçileri mavi sulara açılmak için gün sayıyor. Uzun süre denizde kalacak teknelerin motor bakımlarında sona gelinirken boyama işlemleri de devam ediyor.
    Sabahın erken saatlerinde başlayan ağ onarımı mesaisi gün batınca bitiyor. Günde ortalama 800 metre ağ onaran işçiler, av sezonunun yaklaşması nedeniyle daha hızlı çalışıyor.
    Hazırlıklarını sürdüren balıkçılar "Hazırlıklarımızı yaptık. 1 Eylül'de denize açılacağız inşallah yasak kalktığı zaman. Teknelerimizin bakımlarını, boyalarını yaptık. Ağlarımızı hazırladık ve toparlanarak yeni av sezonunu beklemeye başladık. Çok mutluyuz. Denizde de balık görünüyor. 1 Eylül itibarıyla vira bismillah diyeceğiz. İnşallah bu sezon hayırlı, kazasız belasız olacak. Sabırsızlıkla yeni sezonu bekliyoruz. Her sezon olduğu gibi bu sezonda heyecanlıyız" dediler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow