hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düzce itfaiyesi yangın anketi yaptı

    Düzce itfaiyesi yangın anketi yaptı
    expand

    Düzce itfaiyesi yangın anketi yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) – DÜZCE Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü gerçekleştirdiği anketle vatandaşları hem yangın konusunda bilinçlendirmeyi hem de yangındaki zararı en aza indirmeyi hedefliyor.

    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Anıtpark'ta anket yaptı. Ankette 'Evinizde yangın söndürücü var mı? Yangın söndürücü kullanmayı biliyor musunuz? İtfaiye müdürlüğümüzden eğitim almak ister misiniz?' gibi sorular yer aldı. İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, bu tür eğitim faaliyetlerinin uzun vadede vaka sayısının düşmesine yardımcı olduğunu belirterek, "Toplumu bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında vatandaşlarımıza yüz yüze anket uygulaması yapıyoruz. Amacımız toplumumuzun ne kadar bilinçli olduğunu gözlemlemek. Birde bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarını hızlandırmamız gerekiyor. Eğitim faaliyetlerinin her zaman vakalarda azalmaya yardımcı olduğunu gördük. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların meyvelerini toplayacağız. İnşallah yangın ve kayıplar azalacak." dedi.

    Anketi üniformalı personelin yapmasına rağmen vatandaşların telefon numaralarını vermekten çekindiğini belirten Polat, "Yaptığımız çalışma sonucunda gördük ki bayanlar eğitim görmek için daha gönüllüler. Toplumumuz birçok sebepten dolayı telefonunu vermek istemiyor. Mesaj almak konusunda da pek istekli değil. Anketi üniformalı personelimiz yapmasına rağmen vatandaşımız tedirgin." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow