hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne ve Tekirdağ’da tutuklu ve hükümlüler için kitap bağış kampanyası

    Edirne ve Tekirdağ’da tutuklu ve hükümlüler için kitap bağış kampanyası
    expand

    Edirne ve Tekirdağ’da tutuklu ve hükümlüler için kitap bağış kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur AKAGÜNDÜZ-Abdullah YALÇIN/EDİRNE-TEKİRDAĞ, (DHA) – EDİRNE ve Tekirdağ'da,  Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafıdan hükümlü ve tutukluların okuması için  kitap bağış kampanyası başlatıldı.

    Adalet Bakanlığı tarafından 81 ilde tutuklu ve hükümlülerin okuması  için ‘Kitap İyileştirir’ sloganıyla düzenlenen kitap bağış kampanyası, Edirne ve Tekirdağ'da açılan stanlarla toplanmaya başlandı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafdından, adliye ve kentteki bir alışveriş merkezinde stantların açılışının yapılmasının ardından kitaplar toplanmaya başlandı. Açılışa Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak ve kurum müdürleri ile adliye ve cezaevi çalışanları katıldı. 

    Açılışta  konuşan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa  Çakmak, kampanyanın ceza infaz kurumlarına ait kütüphaneler için düzenlendiğini belirterek,"Kampanyamız bugün itibariyle başlayıp 15 Şubat tarihine kadar devam edecektir. Kitap bağışını arttırabilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla adliyemizdeki standın yanı sıra Erasta Alışveriş Merkezi’nde de bir stant açtık. İhtiyaç halinde bunu çeşitlendirmeyi düşünüyoruz"dedi.  Çakmak’ın konuşmasının ardından Vali Kırbıyık, kampanyaya ilk kitap bağışını yaptı.  Ardından törene katılan katılımcıların da standa gelerek  çok sayıda kitap bağışında bulundular.

    TEKİRDAĞ’DA  AVM’DE AÇILDI

    Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için ‘Kitap İyileştirir’ sloganıyla düzenlenen kitap bağış kampanyası, Süleymanpaşa ilçesinde bulunan bir AVM 'de kurulan stantta başladı. Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolde devam eden ‘Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası’ çerçevesinde açılan stantta kitap bağışları kabul edilmeye başlandı. AVM’de kurulan kitap bağış standının açılışını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül tarafından yapıldı. Açılışın ardından ilk kitap bağışını, Vali Yıldırım ve Başsavcı Gül yaptı. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow