hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de yeni Havsa Hayvan Pazarı için işbirliği protokolü imzalandı

    Edirnede yeni Havsa Hayvan Pazarı için işbirliği protokolü imzalandı
    expand

    Edirne'de yeni Havsa Hayvan Pazarı için işbirliği protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'nin Havsa ilçesinde, İl Özel İdaresi ve Havsa Belediyesi ortaklığında yapılacak yeni 'Havsa Hayvan Pazarı' için iş birliği protokolü imzalandı. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, "Bölgeye son derece modern, arz imkanını belki ikiye katlamış, belki üçe katlamış, yeni bir hayvan pazarı kazandırıyoruz. Bunun bölge hayvancılığı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Havsa'da yaklaşık 85 yıldan bu yana hayvancılık sektörüne hizmet veren 'Havsa Hayvan Pazarı'nın yenilenmesi için ilk somut adım atıldı. Edirne İl Özel İdaresi ve Havsa Belediyesi işbirliğiyle yapılacak yeni Havsa Hayvan Pazarı için Edirne Valiliği'nde işbirliği protokolü imzalandı. Törene Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan katıldı. Törende konuşan Edirne Valisi Kırbıyık, finansman açısından Özel İdare'nin yüzde 75, Havsa Belediyesi'nin ise yüzde 25'ini karşılayacağı yeni hayvan pazarının toplam 4 bin 431 metrekare kapalı alanı sahip olduğunu söyledi.

    'ESKİ PAZAR YETERSİZ KALMIŞTI'

    Eski hayvan pazarının yetersiz kalan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Vali Kırbıyık, "Bugün itibariyle artık şehir merkezinde kalmış, genişleme imkanı olmayan ve mevcut yapıları da yetersiz kalan bir hayvan pazarıydı. Bunu daha üst niteliğe nasıl ulaştırabiliriz noktasında bir çalışma yaptık. Sağ olsun belediyemiz yeni bir yer tahsis etti ana yol üzerinde. Özel idaremizle de birlikte şöyle bir karar aldık. Bunun finansmanını ortakla yapıyoruz. Yüzde 75'ini İl Özel İdaresi karşılayacak. Yüzde 25'ini Havsa Belediyemiz karşılayacak. Çok kısa sürede de hemen ihale süreçlerini başlatıp devamını getireceğiz" dedi.

    'BÖLGEYE SON DERECE MODERN BİR HAYVAN PAZARI KAZANDIRIYORUZ'

    Bölgeye son derece modern, arz imkanını ikiye, üçe katlayan, yeni bir hayvan pazarı kazandırdıklarını ifade eden Vali Kırbıyık, "Bölgeye son derece modern, arz imkanını belki ikiye katlamış, belki üçe katlamış, yeni bir hayvan pazarı kazandırıyoruz. Bunun bölge hayvancılığı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızın, özellikle hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın gerek satış noktasında, gerek alım noktasında yeni bir imkana kavuşacağını düşünüyoruz ve pazarın bugünkü potansiyelinin çok daha ötesine geçeceğini değerlendiriyoruz" diye konuştu.

    'EDİRNE'NİN KANAYAN YARASIYDI'

    İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de, Havsa Hayvan Pazarı sorunun Edirne'nin yıllardan bu yana kanayan yarası olduğunu belirtti. Geçmiş, "Bugün bu protokolü imzalamaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Niye? Edirne'nin yıllarca kanayan yarası olan ve Trakya'nın en büyük canlı hayvan pazarı olan bu yerimiz gerçekten sayın başkanımızın da meclise geldiğinde yaptığı sunumlarda, gösterdiği resimlerde yani biz buranın bir Türkiye'deki Havsa pazarı değil, Pakistan'da bir çarşı pazarı gibi görüntülerini gördük. Bundan dolayı çok üzüntüler duyduk. Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizin de bu konuda büyük emekleriyle, yer konusundaki sorunları yaşamıştık. Yer sorunu sayın Valimizin gösterdiği bir öngörüyle yerini de değiştirdik. İl genel meclis üyesi arkadaşlarımızla, Edirne'nin ve Trakya'nın en büyük pazarının bu şekilde yenilenmesi, modernize edilmesiyle ilgili vermiş olduğumuz kararda biz 28 meclis üyesi arkadaşımızla birlikte bu mutluluğu ortak payda olarak bugün yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan da, yeni hayvan pazarının eskisinden iki kat daha büyük olacağını ifade etti. Balkan, "Yeni projemiz eski hayvan pazarımızdan yaklaşık iki kat daha büyük olacak. Daha modern olacak. Altyapısı yenilenecek ve üzeri de kapanacağından dolayı artık biz hayvancılarımızın, üreticilerimizin hayvan pazarına gelişte hayvan hastalıklarından koruma açısından daha emin olacağından dolayı daha fazla hayvan getireceğine yine bununla beraber hayvan sayısındaki artışla beraber talebin de artacağını ve hayvancılığın ticaretine olan desteğimizin bu kapsamda büyüyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow