hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne Valisi Kırbıyık, Enez’de incelemelerde bulundu

    Edirne Valisi Kırbıyık, Enez’de incelemelerde bulundu
    expand

    Edirne Valisi Kırbıyık, Enez’de incelemelerde bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/ENEZ(Edirne), (DHA)-EDİRNE Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Enez ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

    İlk olarak Enez Kaymakamlığını ziyaret eden Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Enez Kaymakamı Cafer Ekinci'ye yeni görevinde başarılar diledi. Vali Kırbıyık, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Enez İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. Vali Kırbıyık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz kamu kaynaklarının harcanmasında önceliklendirme çok önemli. Burada ortak akılla birlikte belediye başkanı, genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile hep beraber ortak akıl devreye koyarak öncelikli işlerimiz nelerdir sizlerden öğrenmek isteriz Ona göre gerekli planlamalarımızı yapmak istiyoruz” dedi. Toplantıda katılımcıların istek, talep ve sıkıntılarını dinleyen Vali Kırbıyık, iletilen hususlarla ilgili notlar aldı, uygulanacak çözümler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

    Toplantı sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Kırbıyık, “Burada sizlerin taleplerini dinledik. Bunların öncelik sıralaması çerçevesinde çözüm noktası oluşturacağız. Ama benim bakış açıma göre buradaki temel öncelik, vatandaşın refah seviyesini etkileyecek sulama suyu, içme suyu gibi işler çok daha önceliklidir. Yine Keşan-Enez karayolunun da standartlarının yükseltilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Onu da önemsiyor ve öncelikli işler arasında değerlendiriyoruz. Karayollarının standartları seviyesinde daha nitelikli hale getirilmesi, genişletilmesi ile ilgili proje çalışmaları karayolları tarafından yapılmış ve ihale süreci ile ilgili kısımlarının hızlandırılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Bütçe imkanları çerçevesinde en hızlı şekilde çözülmesi için hazırlıklarımızı, planlamalarımızı yapacağız. Bu hususlar tarımsal üretim, sanayi üretimi ve diğer alanlardaki çalışmalarımızın hepsini etkiliyor. Hep birlikte bir gayret ortaya koyarak, çalışarak buradaki sorunların çözümü konusunda tüm birimlerimiz ellerinden geleni yapacaklar. Toplantıya katılarak katkı sunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

    Değerlendirme toplantısından sonra Enez Belediyesi’ne geçen Vali Kırbıyık, Başkan Özkan Günenç ile bir süre görüşerek ilçemiz ile ilgili bilgiler aldı.Belediye başkanlığının ardından yapımı tamamlanan ve yakında eğitime açılacak olan Atatürk Ortaokulu binasında incelemelerde bulundu.

    Vali Kırbıyık ve beraberindekiler daha sonra Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yürütülen güvenlik faaliyetleri ile ilgili bilgiler alan Vali Kırbıyık, daha sonra Enez Altınkum sahil kısmında bulunan mesire alanında incelemelerde bulundu.

    Enez ilçe programının son kısmında Sultaniçe köyüne geçen Vali Kırbıyık, köy girişinde yapımı devam eden köprüde incelemelerde bulundu, yapım çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Daha sonra köy muhtarlığında vatandaşlarımız ile bir araya gelen Vali Kırbıyık sohbet ederek iletilen talep ve ihtiyaçları dinledi. Valimiz Kırbıyık, muhtarlıktaki buluşmanın ardından 1981-1986 yılları arasında Edirne Valisi olarak görev yapan ve daha sonra Sultaniçe’de ikamet etmeye başlayan emekli vali Enver Hızlan’ı evinde ziyaret etti.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow