hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İpsala'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlandı

    İpsalanın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlandı
    expand

    İpsala'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/İPSALA(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin İpsala ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

    Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı (KEFEK) ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Ferit Gürbüz ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk anıtın çelenk sunulması ve ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, krallıklara başkentlik, uygarlıklara ev sahipliği yapmış ilçelerinin insanlığa yön veren yapısıyla tarihte önemli bir yer tutmayı başardığını söyledi.

    İpsala’nın güler yüzlü samimi insanları ile bölgenin incisi olduğunu ifade eden Ünsal, "Allah bizi sizlerin karşısında mahcup etmesin dilekleriyle çıktığımız bu yolda üç buçuk yıldır siz değerli hemşerilerime hizmet etmek için canı gönülden mücadele ediyoruz. Biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Halktan uzak ve kopuk projeler yerine halkımızın ihtiyaçlarını hep öncelikli tuttum ve bunun mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

    Daha sonra halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Tören sonunda avcılar ile resmi kurum ve kuruluşların araçları geçiş yaptı.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow