hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ücretsiz gezdi

    Kadınlar, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ücretsiz gezdi
    expand

    Kadınlar, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ücretsiz gezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/EDİRNE, (DHA) -TRAKYA Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kadın dayanışmasını ön plana çıkaran etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Kent belleğinin gelecek nesillere aktarılması ve Edirne’nin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenen olan Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, müze kapılarını kadın ziyaretçilere ücretsiz açarak kutladı.

    Trakya Üniversitesi tarafından restore edilen ve vizyon bir proje olarak 1997 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan 531 yıllık Sultan II. Bayezid Külliyesi, yıl boyunca düzenlediği etkinlikler ve hayata geçirdiği örnek uygulamalarla ilgi odağı olmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sultan II. Bayezid Külliyesi’ni gezmek isteyen kadın ziyaretçilere ücretsiz giriş imkânı sunan Trakya Üniversitesi, yüzlerce kadın misafirini ağırladı. Her yıl istikrarlı bir şekilde ziyaretçi sayısını artıran ve Edirne’ye her geçen gün daha fazla turist kazandıran Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de ziyaretçi akınına uğradı. Müzeyi, 8 Mart tarihinde Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen vatandaşlarla birlikte 1.000’e yakın kişi ziyaret etti. Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni görmek isteyen kadın ziyaretçiler, 8 Mart’ta sabah saatlerinden itibaren müze önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

    Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin hayata geçirdiği örnek uygulamadan ve bu özel günde yaptığı jestten memnuniyetini dile getiren kadınlar, uygulamanın kendileri için çok güzel bir sürpriz olduğunu belirterek Trakya Üniversitesi’ne teşekkür etti. Açıldığı tarihten bu yana yükseköğretim, tıp tarihi, eğitim ve sağlık uygulamalarının yanı sıra canlandırmalarla Osmanlı’nın sağlık geleneğine ışık tutan ve Edirne’nin kültür merkezi haline gelen müze, Tıp Medresesi ve Darüşşifa olarak 2 bölümden oluşuyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow