hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan’da özel öğrenciler yeteneklerini sergiledi

    Keşan’da özel öğrenciler yeteneklerini sergiledi
    expand

    Keşan’da özel öğrenciler yeteneklerini sergiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), (DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından ‘Hayatı paylaşmaya engel yok’ temasıyla hazırlanan program gerçekleştirildi.

    10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen program, Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda yapıldı. Programa, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Nergis Mustafapaşa, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve özel öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Okul Müdürü Süleyman Ayyıldız konuşma yaptı.

    Süleyman Ayyıldız, bu günün sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlandığını belirterek, “Gün boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır” dedi.

    Daha sonra ise özel öğrenciler, şiir okuyup, şarkı söyleyerek, dans gösterileri sergiledi. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow