hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan’da ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’ yapıldı

    Keşan’da ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’ yapıldı
    expand

    Keşan’da ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’ yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde belediye, Trakya Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (KE-HAYKO) iş birliğiyle düzenlenen Trakya Pet Fest kapsamında ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’ gerçekleştirildi.

    Yarışma, Paşayiğit Mahallesi’ndeki Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakımevi’nde yapıldı. Program kapsamında oluşturulan fotoğraf çekim alanında katılımcılar hatıra fotoğrafı çekilirken, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Trakya Pet Fest’ kapsamında düzenlenen ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’ büyük beğeni topladı.

    ‘HİÇBİR HAYVANIN İNCİTİLMEDİĞİ VE HAKLARININ EKSİKSİZ TESLİM EDİLDİĞİ BİR DÜNYA DİLİYORUM’

    Yarışma ile ilgili konuşan Mustafa Halvacıoğlu, Trakya Pet Fest kapsamında ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’nı gerçekleştirdiklerini belirterek “Ben tüm hayvanseverlerimize burada bizlerle oldukları için teşekkür ediyorum. Sessiz dostlarımıza sahip çıkmak ve onları daha da iyi anlamak adına düzenlediğimiz etkinliklerimizde hem can dostlarımız hem de siz sevgili hemşehrilerimiz doyasıya eğlenecekler. Hayvanlarımızın hepsi çok güzel, bakımlı ve akıllı ama birincilik küçük ayrıntılarda gizli. Onun için can dostlarımızın sahipleri kırılmasınlar ben hepsini şimdiden tebrik ediyorum. Tabi burada asıl olan onların akıllılığı, bakımlılığı veya güzellikleri değil, önemli olan bir farkındalık oluşturmaktır. Onlara sahip çıkmak ve daha iyi anlamaktır. Sessiz feryatlarını duymayı boynumuzun borcu bilmektir. Ortak evimiz olan dünyamızı diğer tüm canlılarla paylaşma bilincini geliştirmektir. Hiçbir hayvanın incitilmediği ve haklarının eksiksiz teslim edildiği bir dünya diliyorum” dedi.

    Konuşmaların ardından 30 yakın katılımcı, can dostlarıyla jüri karşısına çıktı. Yarışmada can dostlar, en güzel, en akıllı ve en bakımlık olabilmek için yarıştı. Daha sonra sonuçları açıklanan yarışmada dereceye girenler şu şekilde:

    KÖPEK: Güzellik: Elif Buse Tahtacı-Zeytin, Özge Kaya-Karamel, Yağmur Çakır-Arya, En Akıllı: Metehan Karaağaçlı-Ponçik, En Bakımlı: Funda Tamer-Bediş. KEDİ: Güzellik: Mitat Can Uğurlu-Mars, İda Deniz Öngün-Tombiş, Özen Özkaya-Mavi, En Akıllı: Dilek Eroğlu-Şapşik, En Bakımlı: Duru Dinçer-Minnoş

    Yarışmanın ardından Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Genel Sekteri Ürküş Eren tarafından açılan ‘Hayvan dostlarımız’ isimli kara kalem resim sergisi ziyaret edildi. Festivalin ilk gününde Grup On-Air da canlı müzik performansıyla beğeni topladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow