hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan’da Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı

    Keşan’da Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı
    expand

    Keşan’da Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-TÜRKİYE Satranç Federasyonu ve Edirne’nin Keşan ilçe Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Keşan Belediyesi 17’nci Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı.

    Keşan Atatürk Stadyumu Kapalı Spor Salonu’nda başlayan açılış programına, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Edirne Temsilcisi Umut Güney, Gençlik Spor İl Müdürümüzü Selim Ak, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin ve kurum amirleri katıldı. Düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Türkmenistan, Gürcistan, İran ve Hollanda'dan 182 sporcu katılıyor.

    Belediye Başkanı Helvacıoğlu, satranç ustalarının Keşan’da olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, “Satrancın toplumda yaygınlaştırılmasını, zamanı öldürmek değil zamanı kendi gelişimi için değerlendirmeye yarayacak bu oyunun yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Satranç ile biz kendimize, hayatımıza önemli değerler kattığımızı bilerek bu oyunu oynamamız ve bunu da yaygınlaştırmamız gerektiğine inanıyoruz. Profesyonel satranç oyuncularımızı misafir ederken tüm spor severleri turnuvamıza destek vermeye bekliyoruz. Satranç ‘kralların oyunu’ olarak biliniyor, ‘Tahmin et, karar ver, hamle yap ve kazan’ mantığı ile yönetici zekalarının gelişimine katkı veriyor. Satrancın dünyanın en centilmen spor branşlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, son yıllarda satranca olan ilginin arttığına dikkat çekmek istiyorum. Zeka gelişiminin yanı sıra toplumsal kaynaşmayı da sağlıyor ilçemizde spora ve gençlere ayrı önem veriyor, sporcu kenti Keşan olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak da turnuva ile gençleri geleceğe hazırlamak adına önemli bir adım atıldığını ifade ederek, yarışmaya katılan sporculara başarı diledi. Türkiye Satranç Federasyonu Edirne Temsilcisi Umut Güney de turnuvanın Türk satrancında önemli bir yeri olduğunu, katılımcılardan 6'sının unvanlı sporcu olduğunu söyledi. Helvacıoğlu'nun açılış hamlesini yapmasıla başlayan turnuva, 8 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow