hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saros Körfezi’nde, Türkiye Çevre Haftası etkinliği

    Saros Körfezi’nde, Türkiye Çevre Haftası etkinliği
    expand

    Saros Körfezi’nde, Türkiye Çevre Haftası etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyündeki İbrice Limanı’nda Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında dalgıçlar tarafından dip temizliği yapıldı.

    Etkinliğe, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

    Edirne Valisi Kırbıyık, yaptığı konuşmada, bir yandan artan nüfus bir yandan da ihtiyaçların değişmesiyle dünyanın her geçen yıl büyüme evresi içerisinde olduğunu söyledi. Bu yüzyılda üretim yaparken doğanın ve insanlığın dengesini koruma yükümlülüğünün olduğunu belirten Kırbıyık, "Burada programa katılan öğrenciler ve genç kardeşlerimiz için oluşan farkındalık son derece önemli. Çevreyi korumak bir bilinç ve toplumsal farkındalığını oluşturarak nesilden nesile aktarılması çok önemli bir mesele" dedi.

    Vali Kırbıyık, bu noktada da devletin her geçen yıl çevrenin ön plana çıktığı çalışmalara imza attığını vurguladı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde devam eden Sıfır Atık Projesi'nin çok önemli olduğunu anımsatan Vali Kırbıyık, "Sahada bu projenin nasıl başarılı olduğunu nasıl olumlu sonuçlar elde edildiğini ve gençler üzerinde olumlu etkiler uyandırdığını görüyoruz. Bugün de aslında bunun bir farkındalığını oluşturuyoruz. Saros Körfezi elbette kendi kendini temizleme özelliğine sahip ancak bu ilin idarecileri olarak bu ilde yaşayan vatandaşlar olarak denizi ve çevreyi temiz koruma da bizim temel sorumluluklarımızdan bir tanesi. Bu yılki kutlama programının temel mottosu 'Temiz deniz, temiz dünya'. Dolayısıyla birazdan dalgıçlarımızın denizde buldukları atıkları bizlere gösterecekler, resmin birde o boyutu var. Bu noktada herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. İnşallah bu gibi çalışmalarla gelecek nesillerin doğaya, çevreye ve şehrine çok daha sahip çıkacağına ümit ediyor ve beklenti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

    AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da sanayileşme, teknoloji ve yaşam tarzındaki değişikliklerin çevreyi etkilediğini belirtti. AK Parti'nin iktidarda olduğu 21 yıl boyunca çevre ile ilgili önemli işlere imza atıldığını ifade eden Aksal, "Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında yaklaşık 5 milyar fidan diktik. Yine 81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi'ni inşa ediyoruz. Sıfır Emisyon Projesi'ni dünyaya ilan ettik. Gençlerimize yaşanabilir bir çevre bırakmak için hepimize büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

    Konuşmalar sonrası Kırbıyık, Aksal ve protokol üyeleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı botuyla denize açılarak Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına denize saygı çelengi bıraktı. Ayrıca, İbrice Limanı'nda denize dalan dalgıçlar dip temizliği yaparak, çöpleri karaya çıkararak sergiledi. Protokol üyeleri tarafından dalgıçlara plaket takdim edildi. Kırbıyık, Aksal ve beraberindekiler limandaki etkinlikler sonrası Uzunkum Plajı yakınlarına öğrencilerle fidan dikti. Etkinlikler kapsamında plajda uçurtma şenliği de gerçekleştirildi. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow