hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirneli çocuk sanatçılardan resim sergisi

    Edirneli çocuk sanatçılardan resim sergisi
    expand

    Edirneli çocuk sanatçılardan resim sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE, (DHA)-EDİRNE’de Trakya Üniversitesi ile özel bir firmanın işbirliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ‘Çocuk Gözüyle’ adlı resim sergisi açıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden akademisyen sanatçıların eserlerinin öğrenciler tarafından yeniden yorumlandığı toplam 65 resmin gösterime girdiği serginin açılışını öğrenciler yaptı.

    Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen sergi açılışına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri, özel firma sahibi Sezai Irmak,, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Serginin kurdele kesimi sırasında öğrencilere Rektör Tabakoğlu da eşlik etti.

    Açılış töreninde konuşan Tabakoğlu, 23 Nisan tarihinin önemini vurgulayıp, "TBMM’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümünde, en değerli varlıklarımız olan çocuklara armağan edilen bu güzel günde, böyle güzel bir proje ile bir arada bulunmaktan mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Önce büyük ve değerli sanatçılarımızın eserleri ve onlara bakarak kendi yorumlarını katan evlatlarımızın eserlerini bir arada göreceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize, TBMM’de hizmet etmiş bütün vekillerimize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

    Açılış kurdelesinin kesiminin ardından katılımcılar, sergiye yoğun ilgi gösterirken; eserleri ilk kez sergilenen öğrenciler de katılımcılara resimleri ile ilgili bilgi verdi. Sergide, Rektör Erhan Tabakoğlu’nun oğulları Emir Tabakoğlu ve Tan Emre Tabakoğlu’nun da 2 eseri yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow