hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi, Kızılay'a desteğini sürdürüyor

    Trakya Üniversitesi, Kızılaya desteğini sürdürüyor
    expand

    Trakya Üniversitesi, Kızılay'a desteğini sürdürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/EDİRNE, (DHA) -TRAKYA Üniversitesi, kan ihtiyacı duyan vatandaşların yardımına koşarak iki ayrı kampüste kurulan çadırlarda, Türk Kızılayı’nın kan bağışı kampanyalarına destek olmaya devam ediyor.

    Bilimsel ve akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle de bölgenin öncü eğitim kurumlarından olan Trakya Üniversitesi, çeşitli alanlarda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri sayesinde farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Önceki yıllarda düzenlediği birçok kan bağışı kampanyası sayesinde kan ihtiyacı olan vatandaşların yardımına koşan Trakya Üniversitesi, 2020 yılının ilk kan bağışı kampanyasını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öncülüğünde Türk Kızılayı Edirne Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen kampanya ile iki ayrı kampüsten toplam 188 ünite kan toplandı.

    Türk Kızılayı’nın çağrısı kapsamında geçmiş yıllarda gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyalarını, 2020 yılında da aynı doğrultuda sürdüren Trakya Üniversitesi, 2020 yılının ilk kan bağışı kampanyasını, Trakya Üniversitesi’nin iki ayrı kampüsünde gerçekleştirdi. Balkan Yerleşkesi Menza Binası önünde ve Ayşekadın Yerleşkesi’nde kurulan kan bağışı çadırlarına öğrencilerin yanı sıra idari ve akademik çalışanlarla birlikte vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öncülüğünde, üniversitenin Türk Kızılayı Topluluğu öğrencilerinin katkıları ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi’nin destekleriyle toplanan kanlar, Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

    Kan vermenin, hem bağışta bulunan hem de bağışta bulunulan için fayda sağladığına dikkat çeken Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Üniversitesi olarak bundan sonraki süreçte de Türk Kızılayı’nın en önemli destekçileri arasında yer almaya devam edeceklerini belirtti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow