hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Canalp'tan 'mütevazılık' dersi

    Vali Canalptan mütevazılık dersi
    expand

    Vali Canalp'tan 'mütevazılık' dersi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de  '2023 Eğitim Vizyonu' projeleri kapsamında başlatılan İlham Veren Sohbetler programının ilk konuğu olan Edirne Valisi Ekrem Canalp, öğrencilere kürsüden seslenmek yerine aralarına oturup hitap etti. Program kapsamında öğrencilere yönetim işleyişiyle ilgili deneyimlerini aktaran Vali Canalp, söz konusu mütevazi hareketinin nedenini, "Böyle iç içe olduğumuz zaman bence daha iyi, daha rahat iletişim kurabiliriz diye düşünüyorum" sözleriyle özetledi.

    Edirne'de 2023 Eğitim Vizyonu projesi kapsamında başlatılan İlham Veren Sohbetler programı kapsamının ilk konuğu Vali Ekrem Canalp oldu. Öğrencilerde yerleşik demokrasi kültürünün oluşturulmasının amaçlandığı proje kapsamında Vali Canalp öğrencilere tecrübelerini aktardı. İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen programda öğrencilerin yaşadıkları şehrin çeşitli kurumlarındaki yöneticileriyle bir araya gelerek, rol model, mesleki kariyer, sosyal etkinlikler ve şehre aidiyet duygusunun oluşması amaçlandı. Söz konusu sohbetlerin ilkine konuk olan Vali Canalp, meclislerin yerel demokrasinin en canlı ve diri şekilde yaşadığı yerler olduğunu söyledi. 

    ÖĞRENCİLERİN ARASINA OTURDU
    Toplantının başında Vali Canalp kendisi için hazırlanan kürsüden öğrencilere seslenmedi. Öğrencilerin arasına oturup kendilerine buradan hitap etmek isteyen Vali Canalp'e bir sandalye getirildi. Söz konusu mütevazi hareketiyle öğrencileri şaşkına çeviren Vali Canalp, "Yukarıda oturup oradan seslendiğimiz zaman bizim bakış açımızla sizin bakış açınız farklı kalıyor. Ama böyle iç içe olduğumuz zaman bence daha iyi, daha rahat iletişim kurabiliriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

    Gerçekleştirilen programla öğrencilerin yerel demokrasiyi canlı yaşama şansı bulacaklarını ifade eden Vali Canalp, il genel ve belediye meclisi arasındaki farkları anlattı. Canalp, "Belediyeler, kentsel sınırlar içerisinde kentsel yoğunluğun olduğu alandaki hizmetleri götürüyor. İl Özel İdareleri de hem kentsel yoğunluğun olduğu alanlarda hem de bunun dışında köylerde kalan diğer kırsal alanlardaki hizmetleri de yerine getiren bir yapı. Böyle bir iş bölümü var. Hem alan itibariyle hem de yürütülen görev ve hizmetler itibariyle de belli bir iş bölümü var" diye konuştu. 

    Vali Canalp, meclislerin yerel demokrasinin en canlı ve diri şekilde yaşandığı yerler olduğunu belirterek, "Bir defa her il genel meclisi üyesinin bağımsız olarak seçilmediyse bir partisi vardır. Aynen TBMM'deki aşina olduğunuz politik yaklaşımların bazen kendisini hissettirdiği olur. Genellikle TBMM'deki kadar olaylara politik yaklaşılmaz. Görüşülen konular ilin geneline ve menfaatine yönelik olduğu için çoğu zaman alınan kararlar da bu menfaatlerle çelişeceği düşüncesi hiçbir partide olmadığı için uzlaşmayla geçer. Dolayısıyla il genel meclislerinde çalışmanın da böyle güzel bir tarafı vardır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow