hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ depremini ilk kaydeden merkez

    Elazığ depremini ilk kaydeden merkez
    expand

    Elazığ depremini ilk kaydeden merkez

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücahit YOLCU- Emrah KIZIL/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde ilk müdahale, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi tarafından yapıldı. 102 noktada 283 sabit ve 102 hareketli olmak üzere toplam 385 kamerayla tespit edilen yıkılan binalara merkezden, 112, AFAD ve belediye ekipleri yönlendirildi.
    Cuma akşamı saat 20.55'te merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, yıkılan ilk yerler, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde belirlendi. Elazığ’da 102 noktada 283 sabit, 102 hareketli toplam 385 kamera ve 16 Plaka Tanıma Sistemi (PTS) noktası bulunuyor. Bu noktaların izlendiği Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi’nde 10 kişilik ekip, depremle birlikte Acil Afet Eylem Planı'nı devreye aldı.
    İLK MÜDAHALEYİ POLİS YAPTI
    Deprem sırasında kameralarla tespit edilen yıkılan yerlere ekipler gönderilirken, 112, AFAD ve belediye ekipleri yönlendirildi. Yolların açık kalması için trafik polislerinin görevlendirildiği kentte, ekipler depremde zarar gören en uzak noktaya 10 dakikada ulaştı. Yıkılan evlere ilk ulaşan ekipler, enkaz altında kalan vatandaşları da çıkardı.
    İHBAR TRAFİĞİ ARTI
    Deprem anıyla birlikte kentte görev yapan 2 bin 500 polis, '155 Polis İmdat' hattına gelen çok sayıda ihbarla harekete geçiyor. Polis, çok sayıda yıkılma riski olan evin çevresinde güvenlik önlemi alırken,  trafik ekipleri yolların açık kalması için görev yapıyor.
    YAĞLA VE HIRSIZLIK YOK
    Kameralarla anbean izlenen kentte, deprem sonrasında boşaltılan evlerde hırsızlık ve yağma yaşanmadığı belirtildi. Ekipler, hasar nedeniyle boşaltılan ve yıkılan evlerde olası durumlar yaşanmaması için de nöbet tutuyor. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow