hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ'da 'Basın Müzesi' açıldı

    Elazığda Basın Müzesi açıldı
    expand

    Elazığ'da 'Basın Müzesi' açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ÇÖTELİ-Tekin YALÇINKAYA/ELAZIĞ, (DHA)- Elazığ Belediyesi tarafından ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ kapsamında hayata geçirilen Elazığ Basın Müzesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde açıldı.
    Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağır Müftü Konağı, Elazığ Belediyesi tarafından Basın Müzesi olarak şehrin kültür ve turizm yaşamına kazandırıldı. Basın tarihine ışık tutan ve basın tarihinin hafızasının canlandırıldığı müzede, baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyali sergileniyor. Müzenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Elazığ Valisi Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı. 
    ‘PROJEYİ GAZETECİLER GÜNÜNDE HAYATA GEÇİRMEMİZ MUTLULUK VERİCİ’
    Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,şehrin özlemi olan müzenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kadim medeniyeti ile ilim ve irfan merkezi Harput'umuza çok yakışan basın müzemizin açılış törenindeyiz. Elazığ'ımızın özlemi olan bu çok kıymetli projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, aynı zamanda bu projeyi 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde hayata geçirmemiz de ayrı bir mutluluk vesilesi. Bizleri yeri geldiğinde eleştirileri ile, fikirleriyle bizlere yön gösterme noktasında çok büyük katkıları olan basın mensuplarıma bir kez daha canı gönülden şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah basın müzemizde hem Fırat Üniversitesi'ndeki hem de iletişim lisesindeki öğrencilerimizin ders yapabilecekleri nitelikteki, kalitedeki envanter çeşitliliği ile çok güzel bir konsepte sizlerin hizmetine sunulan bu müzemizi İnşallah dışarıdan gelen turistlerimiz de çok ciddi manada ziyaret edecektir diye ümit ediyoruz” dedi.
    ‘BASIN CAMİASI MÜTEVAZİ ŞEKİLDE HİZMETLER YAPIYOR’

    Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise, şunları söyledi:
    “Basın camiamız mütevazi bir şekilde önemli hizmetler yapıyor. Devlet sistemimizin, milletimizin dünyaya açılan penceresinde güçlü bir şekilde gelişmesine katkı sağlayan önemli bir güç ve bugünün iletişim çağında basının medyanın anlamı çok daha büyük. Artık Harput'tan atılan bir haberle yazılan bir makale ile New York'taki, Afrika'daki, Asya'daki, Avrupa'daki atılan yazılan haberlerden hiçbir geri kalma imkanı yok, daha ileriye gitme ve rekabete girme durumunda. Onun için büyük bir rekabet içindeyiz. Dünyaya medeniyet bahşetmiş Harput'un insanlarının maziden atiye giden bütün birikimlerini en iyi şekilde tanıması gençlere ve çocuklarına aktarılması çok önemli.”
    Açılışta yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak basın müzesinin açılışı gerçekleştirildi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow