hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ'daki 389 yıllık hamam, müzeye çevrilecek

    Elazığdaki 389 yıllık hamam, müzeye çevrilecek
    expand

    Elazığ'daki 389 yıllık hamam, müzeye çevrilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekin YALÇINKAYA/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'da tarihi Harput bölgesindeki 389 yıllık Hoca Hasan Hamamı'ndaki restorasyon çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Hoca Hasan Hamamı'nı 'hamam müzesi' olarak Harput turizmine kazandıracağız" dedi.
    Harput Mahallesi'nin girişine 1632-1634 yılları arasında inşa edilen tarihi Hoca Hasan Hamamı'nın 2021'de başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Yüksek ve görkemli kubbesi ile dikkat çeken tarihi hamamda çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı. 44 dönümlük alanda yeşil saha çalışmaları sürerken, restorasyonun tamamlanması ile hamam müze olarak turizme kazandırılacak.
    Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Harput'umuzun hem sahip olduğu tarihi mirası gün yüzüne çıkararak gelecek nesillere aktarmak hem de yeni değerler kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projelerimiz hemşehrilerimizden olduğu kadar şehir dışından gelen konuklarımız tarafından da yoğun ilgi görüyor. 'Müzeler Şehri Elazığ' projemiz kapsamında Basın Müzesi ile Musiki Müzesi'ni vatandaşlarımızın ziyaretine açtık. Restorasyon çalışmalarında sona geldiğimiz Hoca Hasan Hamamı'nı da 'hamam müzesi' olarak Harput turizmine kazandıracağız" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow