hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karakoçan'da kadın üreticilere malzeme desteği sağlandı

    Karakoçanda kadın üreticilere malzeme desteği sağlandı
    expand

    Karakoçan'da kadın üreticilere malzeme desteği sağlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN,(Elazığ),(DHA)- ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesinde kadın üreticiye 214  sağım makinası, 20 süt soğutma tankı ile 90 çiftçiyede 190 adet otomatik yemlik dağıtıldı. Elazığ Valisi Ömer Toraman, "Türkiye’nin çok ciddi bir tarımsal üretimine ihtiyaç var, üretimi arttırmak için yapılan tüm çalışmalar çok değerli" dedi.

    Elazığ Valisi Ömer Toraman, Karakoçan Kaymakamlığı, İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü ile  DAP Başkanlığınca yüzde 70 hibeli  tarım destetli projeler kapsamında üreticilere yapılan malzeme desteği törenine katıldı.  Törenin açılış konuşmasını yapan Karakoçan İlçe Tarım Müdürü Mehmet Yıldız, ilçede 40 bin 840 büyükbaş, 99 bin küçükbaş ve 9 bin arılı kovan ve toplamda 260 bin kapasiteli broyler işletmelerle hayvancılık konusunda bölgede lider konumdad olduğunu söyledi.

    Karakoçan Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 2021 yılı için en büyük destekçileri olan DAP Bölge İdaresi Başkanlığına 8 adet proje sunulduğunu kaydeden Yıldız, "Bu projelerden toplam maliyeti 1 milyon 438 bin TL olan 3 adet proje kabul edilerek finansmanı sağlandı. Kadın çiftçimize 214 adet sağım makinesi ve 20 kadın çiftçimize 20 adet süt soğutma tankı sağladık" dedi.

    Elazığ Valisi Ömer Toraman, kadın üreticilere teşekkür ederek, şunları söyledi:

    "Doğu Anadolu’da tarım ve hayvancılıkta çok yüksek potansiyeli olan bir bölge. Bu alana vermiş olduğu destek beni çok memnun etti. Hem tarımsal alt yapının standartlının yükselmesi hem de, tarımsal mekanizasyon vs konulardan verdiği desteklerden dolayı çok memnun oldum. Türkiye’nin çok ciddi bir tarımsal üretimine ihtiyaç var, üretimi arttırmak için yapılan tüm çalışmalar çok değerli. Buralara ayrılacak kaynaklar misli ile geri dönecek kaynaklar. Buna yürekten inanıyorum o yüzden bu işe talip olan bu eğitimlere katılan çiftçi kardeşlerimize, Özellikle hanım çiftçi kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Gurur duydum sizlerle, bu ve benzeri projeleri çoğaltmamız gerekiyor."

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow