hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede çocuklara yönelik psikolojik destek

    Depremzede çocuklara yönelik psikolojik destek
    expand

    Depremzede çocuklara yönelik psikolojik destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde oluşturduğu psikolojik travmanın etkilerinin azaltılması amacıyla depremzede çocuklara yönelik psikolojik destek başlattı.
    Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen ve dünya tarihindeki en büyük kara depremlerinden birisi olarak ifade edilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları çocuklar ile yakından ilgilenmeye başladı. Depremzede çocuklara akıl oyunları başta olmak üzere çeşitli oyunlar ile psikolojik destek sağlanmaya başlandı. Yurtlarda kalan depremzede çocuklar için hazırlanan oyun alanları ve Çocuk Kütüphanesi'nde Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından, çeşitli oyuncak, araç-gereç ile düzenlenen oyun ve etkinlikler ile okunan hikayeler sayesinde travma hafifletilmeye çalışılıyor. 
    'BEBEK KÜTÜPHANESİ'NE GELDİK'
    Çocuğunu etkinliği getiren Hatice Kalaycı, çalışmanın faydalı olduğunu söyledi. Kalaycı, "Kahramanmaraş'ta aslında şanslı sayılan depremzedeleriz biz. Bizim evimiz yıkılmadı, ama o sarsıntıyı sonuna kadar hissettik. Biz Erzincan KYK yurduna yerleştik. Orada 2-3  gün çocuklar sıkıldılar. Zorlandılar. Ama sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir kreş açıldı. Kreşte çocuklar gerçekten çok güzel vakit geçirdiler. Orada bulunan görevlilere de çok teşekkür ederiz. Bizlerle çok yakından ilgilendiler. Çocuklar içinde iyi oldu. Bugün bebek kütüphanesine geldik. Burada ki imkanlar gerçekten çok güzel. Özellikle çocukların bu durumdan en az şekilde etkilenmesi için, onlar mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Umarım bu şekilde bir afetle dünyanın hiç bir yerinde hiç bir ülke karşı karşıya kalmaz" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow