hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde kurtarma tatbikatı

    Ergan Dağı Kış Sporları Merkezinde kurtarma tatbikatı
    expand

    Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde kurtarma tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muzaffer KOŞAN/ERZİNCAN,(DHA)- ERZİNCAN'daki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde sezon öncesi, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve tesislerde görevli personel, tatbikat düzenledi. Tatbikatta, 17 kilometre uzunluğuna sahip merkez pistindeki telesiyejde mahsur kalan kayakçılar kurtarıldı.
    Kayak sezonu öncesi Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde görev yapan AFAD, JAK ve tesis çalışanları sezon hazırlıklarını düzenlenen tatbikatta gözden geçirdi. Kış sezonunda yaklaşık 50 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti misafir eden kayak merkezinde kayarken zaman zaman pistlerden çıkıp, kaybolan ve telesiyejlerde mahsur kalanların imdadına kayak merkezinde görev alan AFAD, JAK ve tesis çalışanları, senaryo gereği telesiyejde mahsur kalan 3 kişiyi kurtarmak için harekete geçti. Telesiyej direklerine tırmanan ekipler, yaklaşık 15 dakikada kayakçıları masur kaldıkları yerden halatlarla indirdi.
    Erzincan İl Özel İdaresi İşletme Ve İştirakler Müdür Vekili Abdurrahim Duman, şunları kaydetti:
    "Ergan Dağı Kayak Merkezimizde yaklaşık olarak nisan ayından itibaren sezonun bitimi ile birlikte 5 aylık süreçte mekaniksel ve elektriksel bakımında sonuna gelmiş olduk. Bu vesile ile JAK Timleri, AFAD ekipleri ile bir kurtarma tatbikatı gerçekleştirdik. Bunda teknik personelimiz de görev aldılar. Kayak Merkezimizin daha güvenilir olduğunu da tatbikatla tespit etmiş olduk. Bu vesile ile Ergan Dağı Kayak Merkezimiz kar yağışı ile birlikte kayak severleri ağırlamaya başlayacak. Onlarla hayat bulacak. Kar ile de güzelleşecek." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow