hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede kız çocuklarının saç bakımı liseli İpek'ten

    Depremzede kız çocuklarının saç bakımı liseli İpekten
    expand

    Depremzede kız çocuklarının saç bakımı liseli İpek'ten

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)- ERZURUMLU kuaför Metin- Hatice Orhan çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan lise öğrencisi İpek Fatma Orhan, hafta sonları gittiği yurtta aileleri ile kalan depremzede çocukların saç bakımını yapıyor. Orhan, "Bugünleri hep birlikte atlatacağız" dedi.

    Erzurum Berberler Kuaförler Güzellik Salonları Odası, deprem bölgesinden Erzurum'a gelerek yurtlara yerleşen vatandaşlara kuaförlük hizmeti veriyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören 150 ailenin barındığı Oğuzhan Yaşar Yurdu'na çıkarma yapan 35 kuaför, kadın, erkek ve çocuklara saç kesimi ve cilt bakımı hizmeti verdi. Babasının üye olduğu odaya destek için giden Bilim Teknik Koleji Lise 3'üncü sınıf öğrencisi İpek Fatma Orhan (17) özellikle akranlarının saçlarını yaptı ve onlarla bol bol sohbet etti. Babası Metin Orhan ile birçok kuaförün Kahramanmaraş'taki çadır kentlerde kuaför hizmeti verdikten sonra Erzurum'a döndüğünü ve bu hizmeti yurtlarda kalan depremzedelere vermeye devam ettiğini ifade eden İpek Fatma Orhan şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Babam 34 yıldır kuaförlük yapıyor. Bende annemle sık sık ziyaretine gittiğim için kuaför salonunda büyüdüm diyebilirim. Bu işi babam kadar olmasa da biliyorum. Depremden sonra babam üyesi olduğu oda ile Kahramanmaraş'a gidip oradaki çadırkent ve köylerinde yaşayan vatandaşlara hizmet etti. Bende gitmeyi çok istedim ama okulum vardı. Buna çok üzülmüştüm ama deprem bölgesine erzak gönderilmesi sırasında görev aldım ve TIR'lara yükleme yaptık. Babamlar deprem bölgesinden dönüp burada hizmet vermeye başlayınca bende hafta sonları yurda gelip akranlarımın saçını yapıyorum. Bundan büyük bir zevk alıyorum. Onlar için bir şeyler yapmak çok güzel bir duygu. Bugünleri birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Burada saçını yaparken sohbet ettiğim akranlarımla arkadaş oldum. Gittiklerinde de görüşeceğiz. Onlar burada olduğu sürece bende babamlarla hafta sonu geleceğim."

    Depremden sonra ilk kez saçlarına bakım yaptırdığını söyleyen Malatyalı Zülal Orus (13), "Hepimiz çok zor günler geçirdik. Ama eminim ki düzelecek ve hepimiz evlerine dönecek diye dua ediyoruz. Depremden sonra hepimiz çok yıprandık. Kuaförlerin verdiği hizmet hepimize iyi gelecek. Çünkü saçlarımız ve cildimizde yıprandı" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow