hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş kulübünde işe girmenin sırlarını öğreniyorlar

    İş kulübünde işe girmenin sırlarını öğreniyorlar
    expand

    İş kulübünde işe girmenin sırlarını öğreniyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih TEKİN / ERZURUM,(DHA)-ERZURUM İŞKUR tarafından düzenlenen 'İş Kulübü'nde eğitime katılan üniversite öğrencileri, işe alınmanın sırlarını öğreniyor. İş kulübü lideri Ali Haydar Kolik'ten iş için müracaattan, CV hazırlamaya, beden dilinden mülakata kadar birçok konuda eğitime alınan öğrencilere iş bulma yarışında akranlarının önüne geçmeyi hedefliyor.
        Türkiye İş Kurumu Erzurum Müdürlüğü, üniversite öğrencileri ve dezavantajlı grup olarak belirtilen uzun süre iş arayanlar, kadınlar, engelliler ve hükümlülerin iş bulmalarını kolaylaştırmak için 5 ila 10 gün arasında eğitimler düzenliyor. İş Kurumu Müdürlüğü binasında dezavantajlı gruba Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nde ise üniversite öğrencilerine eğitimler veren iş kulübü liderleri katılımcılara işe girmenin püf noktalarını öğretiyor. 
    HEM ÇALIŞAN HEM PATRON OLUYORLAR
        İş Kulübü Lideri Ali Haydar Kolik tarafından Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen eğitime katılan öğrencilere işe girmek için neler yapmaları gerektiği, CV hazırlama, iş arama, mülakatta başarılı olma, beden dili ve daha bir çok konuda küçük ama önemli detayları anlatılıyor. Eğitimde patron rolünü üstlenen Kolik'in karşısında mülakat sorularını cevaplayan öğrenciler, daha sonra kendi aralarında uygulama yapıyor. Mülakatta bir patron bir çalışan rolüne soyunan öğrenciler İş Kulübü lideri Ali Haydar Kolik yönlendirmesi ile yaptıkları hataları, tek tek belirliyor. 
    UYGULAMAM GEREKTİKLERİNİ ÖĞRENDİM
        İş kulübündeki eğitime iş hayatına erken atılmayı hedeflediği için katıldığını belirten Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Zehranur Kolaylı (20), "İş hayatına erken atılmak istiyorum. Stajyerlik olsun diğer iş alanları olsun iş deneyimim olsun istiyorum. Bunun için profesyonel bir başlangıç olsun diye iş kulübüne gelmeye karar verdim. Eğitimler gayet zevkli ve verimli geçti. Buradan aldığım bilgiler aslında uygulamam gereken ama uygulamadığım birçok şeyi içerdiğini gördüm. Bu eğitim gerçekten faydalı oldu" dedi.
    İŞSİZLİK HASTALIĞINA ÖNLEYİCİ TEDBİR
        İşsizliği bir hastalık olarak gördüklerini belirten Erzurum İŞKUR il Müdürü Abdulkadir Mutlu, "Sağlıkta önleyici tedbirler vardır ya bizim iş kulüpleri ile yaptığımız aslında böyle bir şey. Yani kişilerin mezun olmadan eğitim alarak istihdama geçişlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. 'İş Kulübü Liderliği' bizim danışmanlık hizmetleri adı altında yürüttüğümüz bir hizmetimiz. 5 ila 10 gün eğitim verdiğimiz öğrencilerimize, kendini tanıması, ifade edebilmesi, özgüveni geliştirebilmesi, CV hazırlama, mülakat teknikleri, beden dili değdiğimiz komplike bir eğitim veriyoruz. İş arama kanalları, iş arama yöntemlerinin öğrenilmesi, burada kendini geliştirme ve tanıtma çok önemli. İş kulübü liderlerimiz eşliğinde eğitimlerimizi veriyoruz. Amacımız öğrencilerimizin işgücü piyasasına, istihdama bir adım önde katılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu hizmetimizi müdürlüğümüz hizmet binasında ve Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştiriyoruz. Eğitime katılan öğrencilerin geri dönüşleri çok güzel. Gerek sosyal medyadan gerekse kulüp liderlerini arayarak 'işe girmem kolaylaştı', 'mülakat çok iyi geçti' gibi geri dönüşleri almaya başladık. Bu eğitimi alanların işe girmede bir adım önde olduğunu tespit etmiş olduk" diye konuştu.
        Mutlu, iş kulüplerinde 2022 yılı içerisinde 682 kişiye eğitim verdiklerini de söyledi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow