hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Palandöken'de 'son tren'

    Palandökende son tren
    expand

    Palandöken'de 'son tren'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)- AĞAÇLARIN çiçek açtığı martın son bir haftası Erzurum'da etkili olan kar yağışı Palandöken'de sevinçle karşılandı. Haftasonu Palandöken'e çıkanlar kimi kızakla kimi de kayakla pistleri doldurdu. Onlarca kızağı peş peşe bağlayıp kayan çocuklar, "Son tren kalkıyor" diye bağırdı.
        Sezon başında son 52 yılın en kurak mevsiminin yaşandığı Türkiye'de bundan en çok etkilenen yerlerden biri de kayak merkezleri oldu. Kuraklık nedeniyle geçen yıldan saklanan kar ve suni kar ile aralıkta kayak sezonunun başlatıldığı Palandöken'e doğal kar ocağın ortalarında yağdı. Yağan karda sıcak havaların etkili olduğu mart ayının başlarında erimeye başladı. Meyve ağaçlarının çiçek açmaya başladığı martın son bir haftasında etkili olan kar yağışı deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'i yeniden beyaza bürüdü. 
        Özellikle kent merkezinde yaşayanlar hafta sonları çıktıkları Palandöken'de gönüllerince kayak, snowbord ve kızakla kaydı. Aileleri ile çıktıkları Palandöken'de kendilerini karların içine atan çocuklar karın keyfini doyasıya çıkardı. Bazı anne ve babalarda çocukların bu eğlencesine dayanamayıp ortak oldu. Acemi pistinde onlarca kızağı peş peşe bağlayıp kayan çocuklar, "Son tren kalkıyor" diye bağırdı.(DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow