hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Validen deprem bölgesine ekmek pişirip gönderen kadınlara teşekkür

    Validen deprem bölgesine ekmek pişirip gönderen kadınlara teşekkür
    expand

    Validen deprem bölgesine ekmek pişirip gönderen kadınlara teşekkür

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERZURUM, (DHA)- DEPREMİN vurduğu Hatay'da, 70 gün boyunca lojistikten sorumlu koordinatör vali olarak görev yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, depremzedelere 1 TIR dolusu ekmek pişirip gönderen Karayazılı kadınlara teşekkür ederek, "Ekmekleriniz tüm depremzede kardeşlerimize ulaştı. Yaptığınız yardım bizim için çok değerliydi" dedi.
    Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay'da lojistikten sorumlu vali olarak görevlendirilen Erzurum Valisi Okay Memiş, 70 günlük çalışmanın ardından kente döndü. Vali Memiş, depremin ardından tandırlarını yakıp depremzedelere 1 TIR dolusu ekmek pişirip gönderen Karayazı ilçesindeki kadınları ziyaret etti. Halk eğitim merkezindeki 12 kadınla sohbet eden Vali Memiş, "Biz, büyük bir milletiz. En kötü günde, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi; dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan en güzel şekilde gösteriyoruz. Deprem bölgesinden yeni geldim. Karayazı'dan, Erzurum'un bütün ilçelerinden, köylerinden deprem bölgesine çok fazla yardım yağdı. Fakat siz değerli hanımefendilerin Karayazı'dan 1 TIR tandır ekmeği pişirip gönderdiğinize şahit oldum. Ekmekleriniz tüm depremzede kardeşlerimize ulaştı. Gerçekten yaptığınız yardım bizim için çok değerliydi. Yüzyılın afetini yaşadık. Size şöyle söyleyeyim; 2,5 aydır o bölgedeyim. Çok zor bir süreç yaşandı, taş üzerinde taş kalmamış. Binalar oturulacak gibi değil ama Erzurum'dan; belediyeler, itfaiye, jandarmamız, polisimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, korucularımız ve diğer kamu kurumlarımızın oluşturduğu ekiplerle enkaza müdahale ettik ve 560 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtardık. Devletimiz depremin olduğu günden itibaren orada gece gündüz demeden 24 saat vatandaşımızın yanında oldu" diye konuştu.
    SIRTIMIZDA KOLİ TAŞIDIK
    Hatay'da görev yaptığı sürede gelen 7 bin TIR malzemeyi dağıttıklarını anlatan Memiş, şunları söyledi:
    "Unvanlarımızı bir kenara bıraktık ve vatandaşın emrine girdik, sırtımızda koli taşıdık. Bütün ekibimizle kapı kapı dolaşıp gönderdiğiniz bütün yardımları afetzede kardeşlerimize ulaştırdık. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Herkes imkanı kadar yardımda bulundu. Tandır ekmeği göndermenizi çok değerli bulduk. Allah hepinizden razı olsun. Bu yüzden bugün sizleri görmek için ilçemize geldik. Bu aziz millet, en zor zamanda kenetlenmeyi çok iyi biliyor. Allah hepsinden razı olsun. Rabb'im bir daha böyle felaketler yaşatmasın."
    Karayazı'da kurum müdürleriyle Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda toplantı yapan Memiş, ilçe jandarma ve emniyetin yanı sıra okul ziyareti de gerçekleştirdi. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Deniz Demir'in işletmesini de gezen Memiş, esnafla da bir araya geldi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow