hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem yüzünden üretime erken başlayan tuğla fabrikasında ateş törenle yakıldı

    Deprem yüzünden üretime erken başlayan tuğla fabrikasında ateş törenle yakıldı
    expand

    Deprem yüzünden üretime erken başlayan tuğla fabrikasında ateş törenle yakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat AYDIN / OLTU,(Erzurum),(DHA)-ERZURUM'un Oltu ilçesindeki tuğla fabrikası, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı şehirlerin yeniden imarına destek olmak için üretime yaklaşık 15 gün erken başladı. 25 milyon tuğla üretiminin hedeflendiği fabrikada ocağın ateşini Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal ile fabrikanın yönetim kurulu başkanı Medeni Eker birlikte yaktı.
        Oltu ilçesinde 2011 yılında açılan ve yaklaşık 100 kişinin istihdam edilerek yılda 20 milyon tuğla üretimi yapılan Oltu Tuğla Fabrikası, yeni dönem faaliyetine başladı, Geçtiğimiz yıl ekim ayı sonu itibariyle üretimin durduğu fabrika, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle bu yıl yaklaşık 15 gün daha erken açıldı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıktığı kentlerin inşasına destek olmak amacıyla bu yıl üretimin 25 milyona çıkarılmasının hedeflendiği fabrikanın ocağını Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal ile iş insanı Medeni Eker yaktı. Ocak ateşinin yakılmasının ardından Kaymakam Cevdet Bakkal ile davetliler üretim için kurdele kesti. 
        Bu yıl üretime deprem sebebiyle 15 gün erken başladıklarını söyleyen Oltu Tuğla Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Medeni Eker, her yıl 20 milyon olan üretimi bu yıl istihdamı da artırarak 25 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Eker, "Allah ülkemizi memleketimizi afetinden korusun. Afetzedelere katkımız olsun diye 15-20 gün erken üretime başladık. Her yıl 20 milyon civarı tuğla üretiyorduk. Bunun üzerine çıkmayı düşünüyoruz. Şuan 100 kişi çalışıyoruz. Üretimimiz yükseldikçe istihdamımız da yükselecek ülkemize ve memleketimize hayırlı olsun. Allah memleketimizi kaza belalardan saklasın depremlerden korusun" diye konuştu.
        Fabrika işçilerinden Ferit Cemtürk, "Bu sene ülkemizde deprem oldu, bundan dolayı sezonu erken açtık. Gece gündüz demeden canla başla çalışıp belki bu şekilde depremzede kardeşlerimize yardımcı oluruz" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow