hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Festivalde bal güzeli seçildi

    Festivalde bal güzeli seçildi
    expand

    Festivalde bal güzeli seçildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat AYDIN / ŞENKAYA (Erzurum),(DHA)-ERZURUM'un Şenkaya ilçesinde bu yıl 15'ncisi gerçekleştirilen Kültür ve Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında yapılan Bal Güzellik Yarışması'nda lise öğrencisi Dilek İlhan 'bal' güzeli seçildi. Dilek, "Herkese bal tadında güzel bir hayat diliyorum" dedi. 
        Şenkaya ilçesi Şirankes Mesire alanındaki sarıçam ağaçlarının arasında düzenlenen festival büyük ilgi gördü. Festival kapsamında Şirankes kafenin açılışı da yapılırken yöresel sanatçıların türküleri eşliğinde vatandaşlar dakikalarca halay çekti. Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Mehter takımının konser verdiği ve cirit gösterilerinin yapıldığı festivale katılanlar doyasıya eğlendi. 
    GÜZELLİK YARIŞMASI
        Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan ve 4 gün sürecek festivalin ilk gününde bal güzeli de seçildi. Şenkaya Anadolu Lisesi öğrencisi Dilek İlhan (16) festivalin bal güzeli seçildi. İlhan, ""Herkese bal tadında güzel bir hayat diliyorum" dedi.
        Gurbetle sılayı birleştirmek için Kültür ve Bal Festivali'nin organize edildiğini belirten Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, "Gurbetten sılaya, sıladan gurbeti birleştirmek, mahallelerimiz arasındaki komşuluğumuzu pekiştirmek, komşu ilçelerimizle dostluğumuzü geliştirmek ve orman havasında insanlarımıza keyifli bir zaman geçirmek amacıyla festivalin 15'incisini yapıyoruz. Bizler insanlarımızın huzuru ve refahı için daha güzel yaşaması için sosyal faliyetler olmak üzere bütün icraatlar için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.
        Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Zafer Aynalı, uzun zamandan beri bir birini göremeyen akrabaların festival ile buluştuğunu söyledi. 10 ay önce ilçede göreve başlayan Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır, ilçenin doğal güzelliğiyle dikkat çektiğini ifade etti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow