hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir’de yeni adli yıl, törenle açıldı

    Eskişehir’de yeni adli yıl, törenle açıldı
    expand

    Eskişehir’de yeni adli yıl, törenle açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Caner AKSU-Şuayip Taner TONEL/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de 2021-2022 adli yılı, Eskişehir Adliyesi önünde düzenlenen törenle açıldı.

    Eskişehir’de yeni adli yıl açılışı için Eskişehir Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene Ak Parti Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Yardımcısı Av. Emre Genç, Eskişehir Ak Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, Kosova Prizren Barosu Başkanı Hajrip Krasniqi ve çok sayıda avukat katıldı. Törende Baro Başkanı Mustafa Elagöz’ün adliye önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Hakim ve savcıların yeni adli yılını kutlayan Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, “Devleti devlet yapan hukuk sistemidir, demokrasi kültürüdür, kurum ve kuruluşların gücüdür ve önemlisi yansız devlet anlayışıdır. Yansız devlet hiçbir görüşü, inancı önceden mahkum etmeyen bir devlettir.   Düşünceler karşısında yansız olduğundan düşünce özgürlüğü olan, inançlar karşısında yansız olduğundan laik bir devlettir. Hukukun üstünlüğüne inanmış bir devlette hiç kimse hukukun ne üstündedir ne de altındadır, yalnızca içindedir. Ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi ancak ve ancak güçlü ve tam bağımsız bir yargı sistemiyle mümkündür. Unutulmamalıdır ki, adalet bir gün herkese lazım olacaktır” şeklinde konuştu.

    Tören, programa katılanların birlikte fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow