hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehirliler, kan merkezlerine akın etti

    Eskişehirliler, kan merkezlerine akın etti
    expand

    Eskişehirliler, kan merkezlerine akın etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede oluşabilecek kan ihtiyacına destek vermek için Eskişehirliler, kan merkezlerine akın etti. Adalar Kızılay Kan Merkezi ekip doktoru İsmail Ozan Ateş, yüzlerce kişinin kan bağışında bulunmak üzere başvuru yaptığını söyledi.

    Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 10 ilde yıkıma neden olan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ülke genelinde kan bağışı çağrısında bulundu. Eskişehirliler, depremin ardından bölgede oluşabilecek kan ihtiyacına destek vermek için kan merkezlerine akın etti. Adalar Kızılay Kan Merkezi ekip doktoru İsmail Ozan Ateş, yüzlerce kişinin kan bağışında bulunmak üzere başvuru yaptığını belirterek, “Eskişehir halkına çok teşekkür ederiz. Sabahtan bu yana çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Yüzlerce kişi baş vurmuş durumda. İnşallah böyle devam eder. Biz haftanın her günü buradayız. Gelecek kan bağışlarını bekliyoruz. Burada toplanan kanlar işlendikten sonra özellikle deprem bölgelerine gönderilecek” diye konuştu.

    Kan vermek için kan merkezine gelen Hüsamettin Aydın Öztürk, "Tüm ülkemize geçmiş olsun. Kan bağışı kampanyası başlatmış Kızılay. Bunu haberlerde seyrettik, koşarak geldik. Oradaki vatandaşlarımıza bir nebze yardımımız olursa bundan büyük mutluluk duyacağız” dedi. Eskişehir'de yaşayan İranlı Mehdi Ali Nejad da kan bağışı çağrısı üzerine geldiğini belirterek, “Ben İranlıyım. Sabah bu deprem hadisesini duyar duymaz, en azından şu an elimden gelen yardım sadece kan bağışı olabilir diye düşündüm. En azından arkadaşlarım, ağabeylerim, kardeşlerim için onu yapayım istedim” şeklinde konuştu. Sabahın erken saatlerinde kan vermek için sıraya giren Serkan Güçen ise, “Ben 6 ayda bir kan veriyorum ama deprem olduğunu duyunca bugün sabahtan gelip vermek istedim. Oradaki insanlara çok kan lazım olacak. Kan sürekli ihtiyaç. Devamlı kan bağışı yapılmasını tavsiye ederim” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow