hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ormanlık alanlara dökülen çöpler toplandı

    Ormanlık alanlara dökülen çöpler toplandı
    expand

    Ormanlık alanlara dökülen çöpler toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞHİR'de,ormanlık alanlara atılan çöp ve molozlar Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından toplandı.Yoğun çöp dökülen yerlere toprak işlemesi yapılarak fidan dikilecek. 
    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, gelişi güzel çöp dökülmesi olaylarının bir türlü önüne geçilemediğini belirterek, şunları söyledi:
    “Olayın birçok kurumu ilgilendiren yönleri var. Kamu kurumları ile işbirliği yaparak suçluları tespit etmeye çalışacağız. Ekiplerimize talimat verdim, Orman Muhafaza Memurlarımız faili meçhul suç zaptı tutarak konuyu adli makamlara iletti. Koruma ekiplerimize gece kontrolleri yaptıracağız. Ayrıca yaban hayvanlarını izlemede kullandığımız foto kapanlardan kuracağız. Polis ve Jandarma teşkilatımız da mobese kameraları vasıtası ile çöp dökenleri izlemeye alacak. Orman ile karayolu arasına derin çukur veya tümsekler yapılarak araçların girişi engellenecek. Dökülen çöpleri incelediğimizde daha çok ev tadilatlarından çıkan inşaat atıkları ve eski eşyalar olduğunu gördük. Tabi burada belediyelerimize de görev düşüyor. Bu atıklar evlerden alınması veya ücretsiz moloz ve çöp döküm alanları atılmasını sağlamalılar. Biz bir fidanın dalı kırılmasın diye uğraşırken ormanlık alanlara çöp dökmek bize ve Eskişehir halkımıza ihanettir"
        
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow