hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivrihisar’da koronavirüsle mücadele

    Sivrihisar’da koronavirüsle mücadele
    expand

    Sivrihisar’da koronavirüsle mücadele

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’in Sivrihisar ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra halkın yoğun olarak kullandıkları alanlarda dezenfekte ile sterilizasyon çalışmaları devam ediyor. Belediye ekiplerince halk pazarında esnafa maske ve eldiven dağıtılırken, evlerinden çıkmayan yaşlılarında ihtiyaçları karşılanıyor.

    Sivrihisar Belediye Başkanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde giriş ve çıkışların yapıldığı, toplu kullanım alanlarında ve tüm kurumlarda dezenfeksiyon ile sterilizasyon çalışmaları yapıldı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü halk sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu ifade ederek, “Bu kapsamda dezenfekte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ederek zorunlu olmadıkları sürece evden çıkmamalarını istiyoruz. Kısa bir sürede bu felaketleri hep birlikte atlatarak daha güzel günler göreceğimize inanıyorum” dedi.

    HALK PAZARINA DENETİM

    Sivrihisar’da kurulan halk pazarında da koronavirüsle ilgili denetimler yapıldı. Zabıta ekipleri halk sağlığının korunması için pazarda esnafa tedbirler hakkında bilgilendirme yaparak eldiven ve maske dağıtıldı. Zabıta ekipleri farklı il ve ilçelerden gelen pazarcılara müsaade edilmediğini belirterek, “Önlem amacıyla pazar tezgahlarına yaş meyve ve sebzelerin seçilerek alınmasının yasak olduğunu belirten yazılar eklendi. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın pazar ihtiyaçları talepte bulundukları takdirde 112-155-156 ve belediyemiz ekiplerince karşılanacaktır” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow