hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir ilaçlama çalışmalarına hız verdi

    Büyükşehir ilaçlama çalışmalarına hız verdi
    expand

    Büyükşehir ilaçlama çalışmalarına hız verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla il sınırları içerisindeki tüm mahalle, cadde ve sokaklarda; karasinek, sivrisinek, larva ve farelerle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Buna göre, ilaçlama ekipleri tespit edilen 31 bin 966 aktif üreme noktasını, rutin olarak ilaçlıyor.

    Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerce, il genelinde gece uçkunla mücadele sezonuna başlandı. Mayıs ayından, eylül ayına kadar sürecek çalışmalar, 127 personel, 52 ilaçlama aracı, 37 pülverizatörü ULV, 100 sırt pompalı personelle devam edecek.

    AKSOY: HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Aksoy, halk sağlığı açısından çok önemli gördükleri ilaçlama ve haşerelerle mücadelenin Büyükşehir Belediyesince 7 gün 24 saat sürdüğünü belirtti.

    Aksoy, “Bildiğiniz üzere, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırı Gaziantep’in il sınırı oldu. Son 5 yıldır tüm ilçelerde, köylerde ilaçlama yapıyoruz. Şu anda 127 civarında personelimiz, 52 aracımız ve 37 pülverizatörü ULV sistemimizle ilaçlamalarımız devam ediyor. 15 bin odak noktayı ve 31 bin 966 aktif üreme noktasını rutin olarak ilaçlıyoruz. Bunların yanı sıra vatandaşların ihbarları değerlendiriyoruz. Ekim ayının başından mart ayının sonuna kadar kışlakla mücadele ediyoruz, larvayla mücadeleyi ise yıl boyunca devam ediyoruz. Havaların ısınmasıyla sivrisineklerin çoğalmasından dolayı büyükşehir olarak mayısın başından eylülün sonuna kadar da sivrisinekle mücadele edeceğiz” dedi.

    BAYRAM VE TATİL DEMEDEN MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

    Sivrisinek ve haşereyle mücadelede vatandaşın da birtakım görevleri olduğunu aktaran Aksoy, “Vatandaşlar, çöplerini ve kesilen hayvanın sakatatlarını gelişi güzel dışarı atmamaları lazım. Bunların sıcakla beraber 4-5 gün gibi çok kısa bir sürede, on binlerce karasinek oluşturduğunu görüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Su birikintisinde ve saksı altında 10 gün içerisinde milyonlarca larvanın oluştuğunu görüyoruz, zamanında müdahale edilmezse çok hızlı bir şekilde larvalar sineklere dönüşüyor. Kış dönemlerinde havuzların kullanılmadığı zaman milyonlarca larvanın oluştuğunu milyonlarca sineğin ortaya çıktığını biliyoruz. Bir diğer sıkıntı ise, kümesler ve ahırlardan çıkan gübrelerdir. Bu gübrelerin gelişi güzel atılması halinde milyonlarca sinek oluşmasına zemin hazırlanır, bu konuya da dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız uyarıları dikkate alırsa, işimiz daha da kolay olacak. Büyükşehir, 7 gün 24 saat bayram ve tatil dinlemeden mücadeleye devam edecek. Bütün ekip ve malzemelerimizle vatandaşlarımıza hizmete hazırız” diye konuştu.

    VATANDAŞLARLA BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

    Büyükşehir’e ilaçlama konusunda ihbarın önemini vurgulayan Abdullah Aksoy, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız, ihbar için 153’ü arayabilir, muhtarlarına bildirebilir veya 329 00 05 sabit telefonumuzdan bize ulaşabilir şikâyetlerini dile getirebilirler. Ekiplerimiz, mutlaka ihbar edilen noktaya müdahale ederler. Sadece bizim mücadelemiz yetmez, yüzde 100 başarıya ulaşmak için vatandaşlarla birlikte mücadele ederek çevre sağlığını koruyabiliriz. Apartmanlarımızın bazılarının altı çok fazla su alıyor. Buralar tam sivrisineğin istediği alanlar. Bu gibi özel alanlara, girme şansımız yok. Bu alanlar vatandaşların yardımıyla ilaçlanmazsa binalara ve çevreye ciddi rahatsızlıklar verir. Vatandaşlar ve ekiplerimiz ortak çalışarak ilaçlama hizmetinin üstesinden geleceğiz.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow