hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep Şehir Hastanesi 15 Haziran'da açılıyor

    Gaziantep Şehir Hastanesi 15 Haziranda açılıyor
    expand

    Gaziantep Şehir Hastanesi 15 Haziran'da açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP,(DHA) - ESKİ  Adalet Bakanı ve Gaziantep AK Parti milletvekili adayı Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilçe belediye başkanları ile Gaziantep Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgiler alan Gül , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep Şehir Hastanesi sürecini yakından takip ettiğini belirterek, hastanenin 15 Haziran'da vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
    İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan Gaziantep Şehir Hastanesi; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümlerinden oluşuyor. Ana hastane 1625 yataktan oluşurken, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi 150, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ise 100 yataktan oluşuyor.
    Projede ayrıca 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesi, 4 yatak kapasiteli Yanık Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte 265 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ve ayrıca Yanık Yoğun Bakım Ünitesinde 16 adet de hasta yatak odasının hizmet verecek. Hastanede 20 yatak kapasiteli Kemik İliği Ünitesi, 30 adet koltuklu Hemodiyaliz Ünitesi ve 40 adet koltuklu Kemoterapi Ünitesi de yer alıyor.
    15 HAZİRANDA AÇILACAK
    Eski Adalet Bakanı ve Gaziantep AK Parti milletvekili adayı Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilçe belediye başkanları ile Gaziantep Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgiler alan Gül ve Şahin, daha sonra açıklamalarda bulundu. Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep Şehir Hastanesi sürecini yakından takip ettiğini ifade ederek,15 Haziran'da vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
    AK Parti dönemi ile birlikte sağlıkta reform yapıldığını kaydeden Gül,''1875 yataklı bu dev eseri Gaziantep'e kazandırıyoruz. Cumhurbaşkanımız süreci başından bu yana yakından takip ediyor. Buraya gelmeden sabah yine kendisi ile görüştük ve son durum ile ilgili bilgiler verdik. Hastane başta olmak üzere Gaziantep'in diğer yatırımları amanos tüneli dahil bilgiler verdik. Gaziantep'in ne meselesi varsa yakından takip ediyor. Gaziantep'te özellikle sahada karşılaştığımız hastaneden randevu alma sorunları var. Bu kabul edilemez bir durum. Biz sağlıkta çağ atladık reform yaptık. Bu konuda vatandaşlarımız hızlı bir şekilde sağlık hizmetine ulaşması için elimizden geleni yaptık. Az önce yetkililerden de bilgiler aldık. 15 Haziran itibariyle bu hastanemiz Gaziantep'in hizmetine sunulmaya hazır olacak. Önümüzdeki ay yoğun bir şekilde herkes şifa bulmak için burada olacak. 600 doktor ve diğer personeller ile hizmet verecek''dedi.
    'BU BİR TAKIM ÇALIŞMASI'
    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, büyük eserlerin bir takım çalışması neticesinde meydana geldiğini aktararak, belediyeler olarak ulaşım, alt yapı ve çevre düzenlemelerini tamamladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
    ''Olağanüstü bir gayret ile olağanüstü bir iş çıktı. Aslında biz karıncalar gibi çalışıp dev eserler çıkaran ekibin bir parçasıyız. Pandemi döneminde bu hastanelerin önemini bir kez daha anlamış olduk. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve 85 milyonun sağlığının nasıl korunduğunu gösteren alt yapıyı görmüş oluyoruz. Bizim şehrimizin çok ihtiyacı vardı. Bu bir takım çalışması. Büyükşehir Belediyesi olarak buranın erişilebilirliğini ve çevre yolu bağlantılarını, toplu taşıma dahil tüm şehrimizin buraya ulaşmasını sağlayacak planlamaları çalıştık. Çevre düzenlemelerini yaptık. İlçe belediyelerimiz ile birlikte bu çalışmaları tamamlamış olduk. Bunun alt yapı çalışmalarını özenle yaptık ciddi bir bütçe harcandı bunun için. 15 Haziran'da açılıyor. Herkese hayırlı olsun.''
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow