hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te, 650 cami temizlenecek

    Gaziantepte, 650 cami temizlenecek
    expand

    Gaziantep'te, 650 cami temizlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, 6 Mayıs’ta başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde temizlik seferberliği başlattı ve 650 caminin temizleneceğini duyurdu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla çalışmalarına hızlandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Ramazan ayında vatandaşların daha temiz bir mekanda ibadetini yerine getirebilmesi için mesai harcıyor. Bu kapsamda, Haci Nazire Eruslu Cami çevresi ve içerisini ilaçlayan ekipler, şadırvan, abdesthane, kapı, pencere, ayakkabılıklar, mihrap, minber ve vaaz kürsüsüne ilaç sıktı, haşereleri yok etti, camiyi baştan aşağıya haşerelerden arındırdı.

    İlaçlama çalışmalarını yerinde gören Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Aksoy, “Önümüzdeki pazar günü ilk teravihimizi kılarak pazartesi oruç tutmaya başlayacağız. Bizde her yıl yaptığımız gibi ibadethanelerimiz olan camilerimizde ramazan öncesi hazırlıklara başladık. Mümin kardeşlerimizin gönül rahatlığıyla ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için hem ilaçlama hem temizlik yapıyoruz. Tabi ki ramazan ayı günahlarımızdan arınma ayıdır ama bizde fiziki olarak da ibadethanelerimizi ve bedenimizi temizleyip huzurlu bir şekilde ramazan ayını yaşayacağız. Merkez ilçeler ve Nizip’te olmak üzere 650 camimizin ilaçlaması ve temizliğini gerçekleştireceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow