hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te, bilinçli tüketicilere ödül

    Gaziantepte, bilinçli tüketicilere ödül
    expand

    Gaziantep'te, bilinçli tüketicilere ödül

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez organize edilen Gaziantep Tüketici Ödülleri Töreni, Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende; beş ayrı dalda dereceye girenlere plaket verildi.

    Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 2018 Yılı Tüketici Ödülleri yarışmasında, bilinçli tüketiciler ödüllendirildi. Tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi amacıyla '2018 Yılı Tüketici Ödülleri' verildi.

    Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, insanların doğumdan ölüme tüketici olduğunu vurgulayarak, “Havayı, suyu, doğadaki nimetleri tüketiyoruz. Bu tüketimde de bilinçli bir şekilde tüketmek, yaptığımız ve yapacaklarımızı kaliteli yaparken de tüketimde de hakkını vermek gerekir. Özellikle gelişen teknoloji ve hayatın hızlanmasıyla milenyum çağında, tüketiciye yeni anlamlar ve imkânlar doğdu. Tüketilen ürünler artık insanoğlunun yaşamı ve eğitimi için tamamlayıcı nitelikle beraber farklı alanlarda da hızlı bir tüketim imkânı sağladı. Zabıtaları genellikle belediyelerin sert yüzü olarak görünür ama bizim zabıtamız bir farkındalık ve tüketiciyi korumak amacıyla farklı bir çalışmaya imza attılar.  İlki olan bu tüketici ödüllerinin devamının gelmesini diliyorum" dedi.

    Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım ise Gazianteplileri bilinçli tüketicilerini farkındalık yaratacak bir şekilde geliştirebilmek için şehirdeki tüm paydaşlarla yoğun bir çalışma yürüteceklerini bildirdi.

    Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, ödüle layık görülenlere ödüllerini verdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow