hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te muhtarlar bilgi yarışmasında ter döktü

    Gaziantepte muhtarlar bilgi yarışmasında ter döktü
    expand

    Gaziantep'te muhtarlar bilgi yarışmasında ter döktü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA)-GAZİANTEP'te Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bilgi yarışmasında 9 ilçenin mahalle muhtarları yarıştı. Dereceye giren muhtarlar ödüllendirildi.
    9 Ekim Muhtarlar Günü öncesinde muhtarlara özel hazırlanan etkinlikler kapsamında planlanan 'Muhtarlar Bilgi Yarışması'na 9 ilçenin her birinden daha önce yapılan elemelerde başarılı olan 3 muhtar katıldı. Onat Kutlar Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen yarışmada 20’şer soru muhtarlara yöneltildi. 
    Jüri üyeliğini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Kadın Aile ve Eğitim Daire Başkanı Abdullah Aksoy, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Şube Müdürü Salih Yıldırım ve Kadın ve Aile Şube Müdürü Kübra Çınkılınç’ın yaptığı yarışmada 160 puanla 1’inci Şehitkamil, 130 puanla 2’nci Nurdağı, 120 puanla 3’üncü Nizip muhtarlıkları olurken 4’üncülüğü ise 110 puanla Şahinbey, İslâhiye, Oğuzeli ve Karkamış ilçe muhtarlıkları paylaştı. Yarışmada dereceye giren muhtarlara çeşitli hediyeler verildi.
    Ödül törenine katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmanın değil tüm ilçelerin bir arada olmasının önemli olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:
    “En önemli şey bir arada olmak. Gönül bir dost ister diyor kahve bahane. Bunların hepsi dostluğumuzun, kardeşliğimizin gelişmesi, birbirimizi tanımamız için büyük bir bahane, büyük bir fırsat. Katıldığınız için, burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Hepiniz bizim gönlümüzün birincisisiniz. Hayırda yarışıyoruz, güzellikte yarışıyoruz, kardeşlikte yarışıyoruz. Birbirimizi daha iyi tanıma fırsatımız oluyor. Ve hep birlikte yüzüncü yıl çok önemli. Ecdat burayı kurdu, buraya kadar getirdi. Muhtarlarımızla da birlikte ikinci yüzyılın hikayesini birlikte yazacağız.”
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow