hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep’te Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi açıldı

    Gaziantep’te Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi açıldı
    expand

    Gaziantep’te Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA) - GAZİANTEP’te Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ortez - Protez Yapım ve Uygulama Merkezi törenle açıldı.
    Açılış programına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mehmet Berk, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Serdar Tolay, İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Teymur, oyuncu Ceyda Düvenci ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.
    Yapımı tamamlanan merkezde ihtiyaç sahibi dar gelirli engellilere protez desteği verilmeye başlanırken, kas ve iskelet sisteminde bozukluk olan hastalara da günlük yaşamlarını kolaylaştıracak, anatomik ve fizyolojik yapılarına uygun yardımcı cihazlar da yapılıyor. Ayrıca çeşitli nedenlerle uzuv kaybı olan engellilere kayıp organın işlevini yerine getirecek protezler yapılarak destek sağlanıyor. Ortez veya protezi verilenlere ayrıca rehabilitasyon desteği de sağlanırken, fizik tedavi hizmeti de veriliyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Serdar Tolay, ortez-protez merkezinde bir çok insanın hayatına dokunduklarını belirterek, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, engelsiz, akıllı, erişilebilir bir kent olmak için çalışmalara son sürat devam ediyoruz. Bir farkındalığı ortaya koyuyoruz. Empati kurarak çalışmaya çalışıyoruz. Engellilerin sosyal hayatta var olması için bu merkezde çeşitli nedenlerle uzuv kaybı yaşayan vatandaşlarımıza hizmet çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin’in öncülüğünde engelsiz bir kent olma yolundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz”dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow