hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GTO'dan savunma sanayi girişimi

    GTOdan savunma sanayi girişimi
    expand

    GTO'dan savunma sanayi girişimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Gaziantep'in savunma sanayi alanında pay sahibi olabilmesi adına girişimlerine hız verdi.

    Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu başkanlığındaki heyet 'Savunma Sanayi' konusunu gündeme getirmek ve savunma sanayisi için en uygun yatırım alanlarından birisi olan Gaziantep için girişimlerde bulunmak üzere Ankara'ya gitti. Uğur Acıoğlu, Gaziantep'in ülke ekonomisinde çok değerli bir yeri olduğunu ve günden güne artan ihracat rakamlarıyla da gelecekte çok daha önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.

    Gaziantep'in şu anki konumuna ilmek ilmek dokuyarak geldiğini ifade eden Acıoğlu, “Gaziantep ticaretiyle, kültürüyle, turizmiyle, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisidir. Gaziantep'in üretim çeşitliliğine baktığınızda birçok sektörde söz sahibi olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Fakat uzun süredir üzerinde tartıştığımız ve sorular sorduğumuz bir konu var. Üretken insanları ve gelişmiş sanayisiyle Gaziantep'te neden savunma sanayi alanında yatırımlar yapılmıyor? Oysaki şehrimiz bu yatırımlar için biçilmiş kaftan. Biliyorsunuz ki 'Lojistik Köy' projemizle de lojistik alanında da bir merkez konumuna geleceğiz. Bilgi, birikim ve nitelikli eleman konusunda da örnek bir şehiriz. Bu noktadan hareketle Ankara'ya giderek ülkemizin savunma sanayi alanında önde gelen kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow