hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayvanlar güneş enerjisiyle sulanıyor

    Hayvanlar güneş enerjisiyle sulanıyor
    expand

    Hayvanlar güneş enerjisiyle sulanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, meraya açılan kuyudan, güneş enerjisi sistemiyle çekilen su ile hayvanlarının su ihtiyacı karşılanıyor. 

    İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 10 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu Yeşilyurt Mahallesi kırsalındaki meraya Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla su kuyusu açıldı. Çıkan suyun 20 tonluk depoya verilmesinde ise güneş enerjisi kullanılmaya başlandı.

    Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı İsmail Erkmen, "Bu projeyle hayvancılarımızın yaz, kış su ihtiyaçları karşılanmış oldu. Mahallemizde 10 binin üzerine küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Tamamen güneş enerjisiyle çalışan kuyumuzdan çıkan su 20 tonluk depomuza gidiyor. Buradan da hayvanlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılıyor.  Hayvancılarımız bu projeden önce, eşeklerle getirdikleri suyu beton ile yapılan oluklara boşaltıp hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılıyordu. Bu projeyle birlikte hayvancılarımızın ve çobanlarımızın çilesi sona ererken mutlu olmuşlardır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow