hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fıstık tarlasındaki atık yığınına tepki

    Fıstık tarlasındaki atık yığınına tepki
    expand

    Fıstık tarlasındaki atık yığınına tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), (DHA)- Gaziantep'in Nizip ilçesinde Antep Fıstığı bahçesine dökülen plastik ve kimyasal atıklara arazi sahipleri tepki gösterdi. Bahçe sahipleri arazilerin temizlenerek önlem alınmasını istedi. 

    İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki İstasyon Mahallesi sınırlarında bulunan fıstık tarlalarına dökülen kimyasal atıkların fıstık tarlarına ve ağaçlara zarar verdiğini söyleyen arazi sahipleri yetkililerden yardım istedi. Aarazi sahiplerinden Abdulkadir Akfırat, alana kim tarafından atıldığı bilinmeyen çöp yığınlarının zamanla yakıldığını bu durumun ise fıstık ağaçlarına zarar verdiğini söyledi.

    Fıstık tarlalarının çöplük gibi kullanılmasına tepki gösteren Akfırat, "Burası tamamen çöp tarlası olmuş. Yetkililere sesleniyorum, bu doğayı katledenleri bulun. Alagöz beton arkasında bulunan bu çöpler insan ve hayvan sağlığını da olumsuz etkiler. İnanın burada çöp niyetine aklınıza ne geliyorsa mevcut. Yetkililerin biran önce buna önlem alması gerekiyor. Aksi taktirde bunu yapanlar hiç durmadan burayı kirletmeyi sürdürecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow